Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 21 /11:47

Australijos premjeras apie dingusio Malaizijos orlaivio paieškas: „Tai – tikras iššūkis“

Australijos premjeras Tony Abbottas pareiškė, kad paieškos „labai sudėtingos, tikras išbandymas. Oro sąlygos nėra pakankamai geros, yra rizika, kad jos dar blogės“.
Australijos tarnybų paviešintos palydovo nuotraukos, kuriose matyti pastebėti objektai
Australijos tarnybų paviešintos palydovo nuotraukos, kuriose matyti pastebėti objektai

Įtaria, kad numanomos nuolaužos galėjo nuskęsti

Tuo metu Tarptautinė paieškų grupė, ieškanti dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ MH370 reiso lėktuvo Indijos vandenyno pietryčiuose, kol kas nieko nerado, o Australijos vicepremjeras sakė įtariantis, kad anksčiau pastebėtos numanomos nuolaužos galėjo nuskęsti.

Lėktuvai ir laivai taip pat atnaujino paieškas Andamanų jūroje tarp Indijos ir Tailando, tikrindami teritorijas, kurios jau anksčiau buvo nuodugniai išnaršytos, mėginant rasti atsakymų į vieną iš didžiausių mįslių šiuolaikinėje aviacijoje.

Kažkas, kas daug anksčiau plūduriavo jūroje, dabar gali jau nebeplūduriuoti, – sakė Australijos premjero pavaduotojas Warrenas Trussas.

„Kažkas, kas daug anksčiau plūduriavo jūroje, dabar gali jau nebeplūduriuoti, – Australijos premjero pavaduotojas Warrenas Trussas sakė žurnalistams pietvakariniame Perto mieste. – Tai galėjo nugrimzti į dugną.“

Tačiau paieškos tęsiamos, o prie Australijos, Naujosios Zelandijos ir JAV lėktuvų ateinantį savaitgalį prisidės Kinijos bei Japonijos orlaiviai.

„Tai viena iš sunkiausiai pasiekiamų vietų, kokias įmanoma įsivaizduoti pasaulyje, tačiau jeigu ten kažkas yra, mes tai surasime“, – Australijos premjeras Tony Abbottas sakė žurnalistams viešėdamas Papua Naujojoje Gvinėjoje, kalbėdamas apie paieškas kitoje tikėtinoje lainerio sudužimo vietoje – už maždaug 2,5 tūkst. kilometrų į pietvakarius nuo Perto.

Ketvirtadienį paskelbta, kad prie Australijos krantų aptiktos, kaip manoma, pradingusio „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius