Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos premjeras nedalyvaus Sidnėjaus homoseksualų Užgavėnių parade

Australijos ministras pirmininkas Malcolmas Turnbullas, kurio pozicijos dėl gėjų santuokų pasikeitimas sukėlė didelį triukšmą, ketvirtadienį sakė, kad nedalyvaus šiemetiniame Sidnėjaus gėjų ir lesbiečių Užgavėnių parade.
Pernykštis Sidnėjaus homoseksualų Užgavėnių paradas
Pernykštis Sidnėjaus homoseksualų Užgavėnių paradas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pernai M.Turnbullas tapo pirmuoju Australijos ministru pirmininku, dalyvavusiu šiame metiniame parade, kuris yra rengiamas jo turtingoje rinkimų apygardoje, bet tuo papiktino konservatyvesnius savo valdančiosios partijos elementus.

Sidnėjaus gėjų bendruomenė nesutarė dėl to, ar jis būtų laukiamas šio šeštadienio parade, nes ne visiems patinka jo konservatorių vyriausybės politika dėl gėjų santuokų.

M.Turnbullas ketvirtadienį sakė, kad nors tvirtai remia Užgavėnių paradą, šį šeštadienį jo Sidnėjuje nebus.

„Dažniausiai einu į paradą. Šiemet neisiu. Būsiu išvykęs su kitais reikalais“, – žurnalistams sakė M.Turnbullas, kuris plačiau nekomentavo.

M.Turnbullas ilgą laiką palaikė gėjų santuokas. Prieš tai, kai 2015 metų pabaigoje tapo ministru pirmininku, jis tvirtindavo, kad parlamentarams turėtų būti leista spręsti šiuo klausimu ir kad jie neturėtų būti įpareigoti balsuoti pagal savo partijos poziciją.

Tačiau konservatyvesni valdančiosios partijos deputatai nori atsiklausti Australijos visuomenės per nacionalinį balsavimą.

Santuokų lygybės oponentai rėmė šį vadinamąjį plebiscitą, o dauguma gėjų santuokų šalininkų jam nepritaria ir perspėja, kad tai išprovokuotų visuomenę skaldančius viešus debatus.

Iš pradžių M.Turnbullas nepritarė plebiscitui, bet mesdamas iššūkį ankstesniam ministrui pirmininkui Tony Abbottui dėl vadovavimo valdančiajai partijai sutiko įgyvendinti šį planą mainais į dešiniojo sparno paramą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Malcolmas Turnbullas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Malcolmas Turnbullas

Tačiau Senatas lapkričio mėnesį atmetė įstatymo projektą, pagal kurį nacionalinis balsavimas būtų galėjęs įvykti praėjusį mėnesį. Gėjų santuokų klausimo vyriausybės darbotvarkėje nebėra.

Be to, lapkričio mėnesį metinis susirinkimas dėl Užgavėnių parado nubalsavo, kad M.Turnbullo dėl jo paramos plebiscitui nebebūtų oficialiame svečių sąraše.

Tačiau parado direktorių valdyba vėliau tai atmetė, nurodydama festivalio tikslą megzti santykius tarp gėjų ir platesnės visuomenės.

Spaudimas M.Turnbullui jau yra padidėjęs. Visuomenės apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti šią savaitę, rodo, kad jo populiarumas dar labiau nusmuko, o jo vyriausybė dar labiau atsilieka nuo centro kairiųjų opozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius