-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos premjeras Tony Abbotas atlaikė maištą savo partijoje

Spaudimą patiriantis Australijos premjeras Tony Abbottas pirmadienį atrėmė dalies savo partijos narių mestą iššūkį jo vadovavimui, bet dėl dešimčių bendražygių maišto vyriausybės vadovo politinės pozicijos dar labiau susilpnėjo.
Australijos premjeras Tony Abbottas
Australijos premjeras Tony Abbottas / „Scanpix“/AP nuotr.

Valdančiosios konservatyvios Liberalų partijos įstatymų leidėjų posėdyje 61 balsais prieš 39 buvo atmestas pasiūlymas surengti partijos vadovo ir jo pavaduotojo rinkimus, liberalų frakcijos tvarkdarys Philipas Ruddockas sakė po trumpo susitikimo.

T.Abbottui reikalingas tvirtesnis bendražygių palaikymas, kad premjeras turėtų galimybę atremti potencialius būsimus iššūkius, mažėjant jo populiarumui visuomenėje. Tačiau jis vėliau sakė, kad privalo toliau vadovauti vyriausybei, kol rinkėjai nuspręs jo likimą per ateinančiais metais vyksiančius rinkimus.

„Norime užbaigti nesantarvę ir netikrumą, sugriovusius dvi leiboristų vyriausybes, ir suteikti jums gerą valdymą, kurio nusipelnėte“, – T.Abbottas sakė savo vaizdo pranešime, turėdamas omenyje ankstesnes centro kairiosios Leiboristų partijos vyriausybes, kurių premjerai buvo nuversti per panašius partijos vidaus maištus 2010 ir 2013 metais.

„Manome, kad kai išrenkate vyriausybę, kai išrenkate premjerą, esate nusipelnę, kad ta vyriausybė ir premjeras išliktų, kol jūs turėsite galimybę pakeisti savo nuomonę“, – pridūrė jis.

Šis iššūkis parodė, kad 39 iš 102 liberalų įstatymų leidėjų nori pakeisti savo partijos lyderius, nors niekas oficialiai nepaskelbė norintis perimti T.Abbotto postą. Maištas kilo įpusėjus T.Abboto pirmajai trejų metų kadencijai premjero poste. Jo partija dar niekada nebuvo nuvertusi savo premjero, dirbančio pirmąją kadenciją.

Partijos vidaus nesutarimai paaštrėjo tuo metu, kai pirmadienį dienraščio „The Australian“ paskelbta apklausa parodė, jog T.Abbotto populiarumas nusmuko labiausiai per penkerius jo vadovavimo Leiboristų partijai metus.

Apklausos organizatoriai nustatė, kad tik 24 proc. respondentų yra patenkinti premjero darbu, o 68 proc. jį vertina neigiamai. Konservatyviosios koalicinės vyriausybės populiarumas yra mažesnis negu leiboristų opozicijos: vyriausybės politiką palaikė tik 43 proc. apklaustųjų, o 57 proc. išreiškė palaikymą leiboristams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius