Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos premjero partiją sukrėtė sekso skandalas

Ir taip skandalų persekiojamą Australijos premjero Kevino Ruddo Leiboristų partiją Naujojo Pietų Velso valstijoje, kuri yra labai svarbi premjerui siekiant perrinkimo, antradienį sukrėtė sekso skandalas.
Kevino Ruddo (centre) partiją sukrėtė sekso skandalas
Kevino Ruddo (centre) partiją sukrėtė sekso skandalas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujojo Pietų Velso leiboristų sveikatos apsaugos ministras Johnas Della Bosca, kuris šioje valstijoje yra svarbus partijos veikėjas, pirmadienį atsistatydino dėl spaudoje pasirodžiusių straipsnių, kad jis turėjo nesantuokinių meilės ryšių su 26 metų moterimi.

„Priėmiau prastų sprendimų. Turi išgerti savo vaistus, jei priimi blogus sprendimus“, – antradienį žurnalistams sakė J.Della Bosca.

Valstijos leiboristų vyriausybė yra labai nepopuliari, ir rinkėjų apklausos rodo, kad ji 2011 metais bus nuversta dėl virtinės skandalų ir nesugebėjimo pagerinti kelių, ligoninių ir mokyklų.  Tačiau ši valstija taip pat yra labai svarbi visos šalies mastu, K.Ruddui svarstant galimybes kitų metų pradžioje surengti pirmalaikius rinkimus, kad būtų galima įveikti trukdančius aukštuosius parlamento rūmus. Todėl leiboristų bėdos premjerui ir šios centro kairiųjų partijos strategams kelia didelį susirūpinimą.

„Nemanau, kad federalinėje vyriausybėje kas nors norės būti blaškomas panašių dalykų“, – sakė žemės ūkio ministras Tony Burke'as. Populiari K.Ruddo vyriausybė kontroliuoja 83 iš 150 vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

Naujasis Pietų Velsas nacionaliniame parlamente turi 13 vietų. Be to, šioje valstijoje gyvena beveik trečdalis Australijos gyventojų, kurių iš viso yra 21 mln.; joje pagaminama trečdalis šalies bendrojo vidaus produkto, kurio vertė – 360 mlrd. Australijos dolerių (729 mlrd. litų), nors nedarbas čia yra didžiausias visoje Australijoje.

J.Della Boscos atsistatydinimas ir sukrečiančios sekso ministro kabinete detalės galėtų įtvirtinti leiboristams nepalankias nuotaikas, ir K.Ruddas per nacionalinius rinkimus būtų neapsaugotas nuo nusivylusių valstijos rinkėjų priešiškumo, sako politikos analitikai.

K.Ruddas kalbėdamas Vakarų Australijoje atsisakė komentuoti bet kokius galimus šio skandalo padarinius visos šalies mastu. „Nematau prasmės sakyti kam nors moralų šiuo opiu ir delikačiu klausimu“, – pridūrė jis.

Nežinau, kaip jam pavykdavo dirbti savo darbą, kai jis tiek daug laiko praleisdavo su manimi, – politiko meilužėMinima moteris Australijos laikraščiui „The Daily Telegraph“ papasakojo, jog kovo ir balandžio mėnesiais turėjo romaną su J.Della Bosca ir jog jis ne kartą jai sakė, kad ją myli.  „Nežinau, kaip jam pavykdavo dirbti savo darbą, kai jis tiek daug laiko praleisdavo su manimi, – sakė ji. – Būdavo, kad Johnas atšaukdavo darbus (norėdamas) pasimatyti su manimi.“ Moteris nenuslėpė nė to, kad jiedu mylėjosi ant sofos jo kabinete.

J.Della Bosca paneigė jos tvirtinimus, kad jis ją vesdavosi į savo biurą parlamente pasimylėti neįrašęs jos į lankytojų sąrašą ir kad į pasimatymą su ja išmainė skrydį į susitikimą su sveikatos apsaugos pareigūnais Armideilyje.

Jų santykiai galutinai nutrūko tik praėjusį mėnesį, kaip tvirtina moteris, jos prašymu, nes J.Della Bosca esą netesėjo nuolat kartotų pažadų palikti žmoną, parlamentarę Belindą Neal.

Buvusi ministro meilužė pasakojo, kad jis kartais nakvodavo jos namuose ir kad ji sykį praleido naktį su juo jo motinos namuose. Tačiau dažniausiai jie matydavosi dienos metu, jos bute.  Moteris taip pat atskleidė, jog laikė ministrą „karštu ir seksualiu“ vyru, bet dabar, viską apmąsčiusi, jaučiasi „kvaila ir išnaudota.“

„Įsimylėjau jį. Iš tikrųjų juk negali paaiškinti traukos, – sakė ji. – Maniau, kad jis gražuolis. Jo akys buvo pačios nuostabiausios, nuostabi šypsena. Jei jis būtų pasakęs, kad tai bus tik romanas, būčiau galėjusi sutikti arba nesutikti. Bet jis nuolat man kartojo, kad paliks žmoną, ir aš juo tikėjau.“

Moteris tvirtina, kad J.Della Bosca ją į parlamentą nusivedė balandžio 9 dieną, vos kelios savaitės po jųdviejų pažinties. „Vieną dieną mes pietavome ir jis pasakė: „Noriu parodyti tau, kur dirbu“, – sakė ji ir pareiškė, kad J.Della Bosca tada aprodė jai pastatą ir nusivedė į savo kabinetą, kur jiedu pasimylėjo ant sofos.

„Apsaugininkas paprašė mano asmens dokumentų, bet Johnas įtūžo ir pasakė, kad aš esu su juo, ir mane praleido, – pasakojo moteris. – Jis pasakė, kad jei kas nors jo paklaustų, jis pasakytų, kad esu jo dukterėčia.“

J.Della Bosca su žmona turi du sūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius