-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos rytinėje pakrantėje dėl potvynių evakuojasi dar tūkstančiai žmonių

Australijos rytinėje pakrantėje, kur Sidnėjuje dėl liūčių kilę potvyniai užliejo gyvenamųjų rajonų, kelių ir tiltų, savo namus trečiadienį palieka dar tūkstančiai žmonių.
Potvynis Australijoje
Potvynis Australijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Australija Potvynis

Liūtims slenkant į šiaurę, Naujojo Pietų Velso valdžia paskelbė naujų įspėjimų dėl potvynių. Kol kas neatšaukiamas pavojus ir kai kuriose Sidnėjaus dalyse, nors lietus mieste silpsta.

Nuo savaitgalio, kai kilo potvyniai, gelbėjimo tarnybos paskelbė daugiau kaip 100 įsakymų evakuotis. Iš viso 85 tūkst. žmonių nuodyta nedelsiant palikti savo namus arba būti pasirengus netrukus išvykti.

Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese'is trečiadienį apsilankė potvynių apimtame rajone ir pažadėjo ieškoti „ilgalaikių sprendimų“ po pastarųjų pusantrų metų potvynių Australijos rytų pakrantėje.

Pasak A. Albanese'io, nors Australijoje „visuomet būdavo“ potvynių ir gamtinių gaisrų, mokslininkai įspėja, kad dėl klimato kaitos tokie įvykiai bus dažnesni ir didesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius