-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos šiaurės rytuose dėl potvynių pradėta prievartinė gyventojų evakuacija (nuotraukos)

Australija penktadienį pradėjo prievartinę gyventojų evakuaciją iš pakrantėje esančio miesto Rokhamptono, kai potvyniai, nuo kurių nukentėjo jau apie 200 tūkst. žmonių, užliejo naujus rajonus stichijos niokojamuose šalies šiaurės rytuose.
Potvynis
Potvynis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybės vadovė Julia Gillard stengėsi paguosti ir nuraminti australus, kuriems dėl stichijos teko skubiai palikti savo namus.

Policija evakavo senyvo amžiaus žmones ir kitus gyventojus iš žemumų rajonų Rokhamptono mieste, kur potvyniai, jau užlieję milžinišką teritoriją, savo dydžiu prilygstančią Vokietijos ir Prancūzijos bendram plotui, artimiausiu metu gali užtvindyti 4 tūkst. namų.

„Policija lieps tuose rajonuose gyvenantiems žmonėms palikti savo namus“, – kiek anksčiau naujienų agentūrai AAP sakė Rokhamptono meras Bradas Carteris.

Iš 11 tūkst. gyventojų turinčio Emeraldo miestelio, kur drumzlinas vanduo užliejo apie 80 proc. teritorijos, gyventojai buvo evakuojami kariniais sraigtasparniais „Blackhawk“. Iš sraigtasparnių taip pat buvo mėtomi maisto paketai.

Nuo potvynių, kuriuos sukėlė tropinis ciklonas Tasha, smarkiausiai nukentėjo žemės ūkio ir kalnakasybos rajonai netoli Brisbano. Čia stichija visiškai paralyžiavo susisiekimą keliais bei geležinkeliais ir sutrikdė anglių gavybą, kuri nepaprastai svarbi šiam regionui.

Vandens lygis upėse tebekyla. Kiek daugiau nei dvi dešimtys miestų yra užtvindyti ar izoliuoti. Bandabergas, svarbus cukranendrių pramonės centras, kurį išgarsino čia gaminamas romas, buvo padalytas potvynio į dvi dalis.

Kvynslando premjerė Anna Bligh kai kuriuose valstijos rajonuose susidariusią situaciją pavadino „baisia“.

Pasak premjerės, tai viena didžiausių stichinių nelaimių, su kokia teko susidurti šiai valstijai, o jos padaryta žala sieks kelis milijardus dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius