Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ teroristo sūnus nufotografuotas laikantis nupjautą Sirijos kario galvą

Nuotrauka, kurioje, kaip manoma, matomas vieno australo mažametis sūnus, laikantis nukirstą Sirijos kario galvą, rodo, kokia barbariška yra džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) teroristų armija, pirmadienį pareiškė Australijos premjeras Tony Abbottas.
Protestuotojai prieš "Islamo valstybės" islamistų teroristinius aktus
Protestuotojai prieš "Islamo valstybės" islamistų teroristinius aktus

T.Abbottas šį pareiškimą paskelbė informuodamas, kad Australija tikriausiai prisidės prie kampanijos šiaurės Irake, mėtant iš oro maisto ir vandens atsargas tūkstančiams civilių irakiečių, apsuptų IS kovotojų ant vieno kalno. Australijos pajėgos taip pat gali dalyvauti operacijoje, per kurią tie žmonės būtų išskraidinti į saugią vietą – galbūt vėliau šią savaitę, pridūrė premjeras.

Minėta nuotrauka, padaryta Sirijos šiauriniame Rakos mieste, buvo paskelbta socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje, priklausančioje Australijos piliečiui Khaledui Sharroufui, kuris praeitais metais išvyko į Siriją prisidėti prie IS pajėgų, nurodė dienraštis „The Australian“.

Tačiau rankoje tas mažametis laikė nukirstą nužudyto Sirijos kario galvą, suėmęs ją už plaukų.

Kaip pranešama, toje nuotraukoje matomas septynmetis Kh.Sharroufo sūnus, užaugęs Sidnėjuje ir atrodantis kaip bet kuris kitas tokio amžiaus berniukas – dėvintis mėlynai languotas kelnes, mėlynus marškinius ir beisbolo kepuraitę. Tačiau rankoje tas mažametis laikė nukirstą nužudyto Sirijos kario galvą, suėmęs ją už plaukų.

Užrašas prie nuotraukos skelbė: „Tai mano berniukas.“

Kitoje „The Australian“ paskelbtoje nuotraukoje Kh.Sharroufas matomas vilkintis slepiamąją uniformą, pozuojantis kartu su trimis berniukais, kurie, kaip nurodė saugumo agentūros, veikiausiai yra jo sūnūs.

Visi jie laikė ginklus, stovėdami priešais „Islamo valstybės“ kovotojų vėliavą. Šio judėjimo kovotojai pastaraisiais mėnesiais aktyviai veikė Irake ir Sirijoje, užimdami dideles tų šalių teritorijas.

Nyderlanduose viešintis T.Abbottas sakė radijui ABC, kad tos nuotraukos atskleidė sunitų ekstremistų judėjimo, kuris anksčiau buvo žinomas kaip „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL), barbarišką prigimtį.

Australija yra paskelbusi Kh.Sharroufo, kuris taip pat yra nusifotografavęs pozuodamas su nukirstomis galvomis, arešto orderį.

„Turime pripažinti, kad „Islamo valstybė“, kaip jie dabar save vadina, yra ne vien teroristų grupuotė – tai teroristinė armija, ir jie siekia ne vien teroristinio anklavo, bet ištisos teroristinės valstybės, – sakė premjeras. – Ir tai išties kelia nepaprastų problemų ne vien Artimųjų Rytų žmonėms, bet ir platesniam pasauliui.“

Australija yra paskelbusi Kh.Sharroufo, kuris taip pat yra nusifotografavęs pozuodamas su nukirstomis galvomis, arešto orderį. Pareigūnai yra sakę, kad iki 150 Australijos piliečių yra prisidėję prie kovotojų pajėgų užsienyje, daugiausiai Irake ir Sirijoje.

Kh.Sharroufas, kuris atliko beveik ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, kai padarė kaltės pripažinimo pareiškimą, jog 2005 metais planavo surengti ataką Sidnėjuje, pabėgo iš šalies, pasinaudojęs savo brolio pasu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius