Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrija čečėnų disidento žudikui skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos

Austrijos teismas čečėnui, nužudžiusiam savo tautietį disidentą, penktadienį skyrė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, pranešė teismo atstovas.
Mamichanas Umarovas
Mamichanas Umarovas / „Twitter“ nuotr.

43-ejų Mamichanas Umarovas, kuriam Austrija 2005 metais suteikė politinį prieglobstį, buvo nužudytas pernai liepą. Vyras, Austrijoje žinomas Martino Becko vardu, buvo rastas su šautinėmis žaizdomis netoli Vienos.

M.Umarovas Čečėnijoje dirbo policininku, o Austrijoje kūrė vaizdo įrašus, kuriuose kritikavo šios Rusijos Kaukazo respublikos lyderį Ramzaną Kadyrovą. Be to, vyras bendradarbiavo su austrų žvalgyba.

Jo žudikas įvardytas tik kaip 48-erių čečėnas. Tyrėjų teigimu, kai įtariamasis buvo sulaikytas, jo batą išteptas aukos krauju, o ant rankos aptikta parako pėdsakų.

Kaltinamasis teisme Kornoiburgo mieste, esančiame Austrijos šiaurės rytuose, teigė esąs nekaltas. Anot teismo atstovo, vyras žadėjo nuosprendį skųsti.

Nusikaltimo motyvas nenustatytas, o prokurorai teigė, kad tai buvo nesėkmingas ginklų sandoris arba politinė žmogžudystė.

M.Umarovas yra davęs parodymus kitose nužudymo bylose, susijusiose su čečėnais.

Musulmonišką Čečėniją dešimtajame dešimtmetyje sukrėtę du karai sukėlė emigracijos bangą – daugelis čečėnų patraukė į Vakarų Europą.

Tačiau pastaraisiais metais daugiau čečėnų pasitraukė iš Rusijos dėl nesutarimų su Kremliui lojaliu R. Kadyrovu, kurį aktyvistai kaltina besikartojančiais teisių pažeidimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius