Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijoje nustatytas didelio patogeniškumo paukščių gripas

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Austrijoje nustatytas aukšto patogeniškumo H7N1 paukščių gripo atvejis.
Vištos nagai
Vištos nagai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Austrijos veterinarijos specialistai, virusas nustatytas Vienos oro uoste, sulaikius ir paėmus mėginius iš kontrabandinių paukščių siuntos, mėgintos nelegaliai įvežti iš Indonezijos.  Austrijos pasienio veterinarijos posto pareigūnai dviejuose kelioniniuose krepšiuose aptiko 60 nelegaliai atgabentų įvairių rūšių papūgų, 39 jau buvo nugaišę. 

Austrijos atsakinga institucija nedelsiant ėmėsi visų saugos priemonių, visi likę gyvi nelegaliai atgabenti paukščiai sunaikinti. Šalia oro uosto kitų paukščių laikytojų nėra, tačiau siekiant, kad pavojingas virusas neišplistų, nustatytos apsaugos zonos.

„Neramina tai, jog paukščių gripo situacija Europoje šiais metais itin sudėtinga. Nuolat besikartojantys šios itin pavojingos ligos protrūkiai verčia būti budriais visų valstybių veterinarijos specialistus. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuolat vykdo paukščių gripo stebėseną, yra parengusi neatidėliotinų priemonių planą. Kadangi natūralūs šio pavojingo viruso platintojai yra laukiniai paukščiai, labai svarbu mūsų šalies ūkininkams saugoti savo augintinius nuo bet kokių atsitiktinių kontaktų, o pastebėjus keistą paukščių elgesį, reikėtų nedelsiant pranešti privatiems veterinarijos gydytojams ar kreiptis į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą visą parą veikiančia nemokama telefono linija 8-800-40403“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Artūras Šimkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius