Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijoje suimtas sukčiavimu kaltinamas bankininkas

Austrijos privataus banko „Meinl Bank AG“ savininkas buvo suimtas dėl įtarimų padarius nusikaltimus, įskaitant piktnaudžiavimą pasitikėjimu ir sukčiavimą, ketvirtadienį pranešė sostinės Vienos prokuratūros atstovas.
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com

Julius Meinlis V buvo sulaikytas trečiadienį vakare, Vienoje, ir per 48 valandas stos prieš teisėją, sakė Gerhardas Jaroschas.

J.Meinlis priklauso garsiai Austrijos šeimai, kuri nuo 1862-ųjų sukūrė imperiją, suklestėjusia pirmiausia iš prekybos kava ir buvusiomis kolonijinėmis prekėmis. Po beveik 150 metų "Julius Meinl am Graben delicatessen" parduotuvėje Vienos centre tebėra pardavinėjami delikatesai iš viso pasaulio, o prekės ženklas „Meinl“ laikomas geros kokybės sinonimu.

Tarp nusikaltimų, kuriais įtariamas J.Meinlis, yra investuotojų apgaudinėjimas neteisėtomis transakcijomis, susijusiomis su buvusia kompanija „Meinl European Land“, kuri dabar yra „Atrium European Real Estate“.

„Tai labai komplikuotas reikalas“, – sakė G.Jaroschas.

Pasak jo, J.Meinlis, kuris yra Didžiosios Britanijos pilietis, buvo sulaikytas baiminantis, jog jis gali bandyti pabėgti, kad išvengtų baudžiamojo persekiojimo.

J.Meinlio atžvilgiu tyrimas vyko jau kuris laikas. Vasario mėnesį teisėsaugos pareigūnai ieškodami įrodymų įvairiose vietose atliko kratas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius