-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijoje už žmogžudystes teisiama „ypatingai šaltakraujiška“ ledainės savininkė

Austrijoje pirmadienį prasidėjo „ypatingai šaltakraujiška“ vadinamos moters teismo procesas dėl dviejų vyrų nužudymo ir jų kūnų dalių įbetonavimo jos ledų parduotuvės rūsyje.
Grandininis pjūklas
Grandininis pjūklas / 123rf nuotr.
Temos: 2 Austrija Nužudymas

Šioje byloje, kurią Austrijos žiniasklaida vadina „metų teismo procesu“, bendrą Ispanijos ir Meksikos pilietybę turinti Goidsargi Estibaliz Carranza Zabala, yra kaltinama 2008 metais nušovusi savo vyrą, o 2010-aisiais – naują savo partnerį.

Kaltintojai teigia, kad ji grandininiu pjūklu supjaustė aukų – Holgerio Holzo ir Manfredo Hinterbergerio palaikus ir jų gabalus įbetonavo rūsyje po savo ledaine „Schleckeria“ Vienoje.

Kaltintojai teigia, kad ji grandininiu pjūklu supjaustė aukų – Holgerio Holzo ir Manfredo Hinterbergerio palaikus ir jų gabalus įbetonavo rūsyje po savo ledaine „Schleckeria“ Vienoje.

Palaikai atsitiktinai buvo surasti per remontą 2011 metų birželį. G.E.Carranza Zabala pabėgo į Italiją, bet po kelių dienų buvo sučiupta ir vėliau išduota.

Arešto metu G.E.Carranza Zabala buvo du mėnesius nėščia nuo kito vyro, už kurio šių metų kovą kalėjime ištekėjo. Kūdikis, berniukas, gimė sausio mėnesį, bet iš karto buvo iš jos paimtas ir dabar juo, kaip pranešama, Barselonoje rūpinasi jos tėvai.

Teismo užsakytoje psichiatrų ataskaitoje sakoma, kad G.E.Carranza Zabala, kuri dabar laikoma „psichiškai nenormalių“ asmenų skyriuje, yra pavojinga ir jaučiasi tarsi „princesė, ... kuri tiesiog nori būti “išgelbėta„ kokio nors vyro“.

„Ji ketina prisipažinti. Ji jau papasakojo teismo paskirtam ekspertui viską, ką padarė, kaip ir tada, kai ją areštavo Italijos policija“, – sakė vienas jos advokatų Werneris Tomanekas.

Teigiama, kad G.E.Carranza Zabala abi aukas nušovė iš arti, iš 5,56 mm kalibro pistoleto „Beretta“, H.Holzą – dirbantį kompiuteriu, o M.Hinterbergerį – miegantį. Prieš antrąją žmogžudystę ji mokėsi šaudyti ir maišyti betoną vietos statybinių medžiagų parduotuvėje.

Iškart po to, kai atsikratė M.Hinterbergerio lavono, ji užsisakė „skubų vizitą manikiūrui“ pažeistiems nagams sutvarkyti, sakoma kaltinamajame akte.

„Ši moteris – dviveidė, – pirmadienį sausakimšoje teismo salėje sakė kaltintoja Petra Freh. – Ji bandys čia suvaidinti gerai besielgiančio žmogaus, kuris niekada nepadarytų tokių dalykų, vaidmenį. Mano užduotis yra parodyti jums kitą jos pusę ... Kad ji yra ypatingai šaltakraujiška ir skrupulų neturinti žudikė. Neapsigaukite“.

G.E.Carranza Zabala, kuri vilkėjo pilką suknelę ir buvo užsidėjusi akinius, neparodė jokių jausmų, kai buvo skaitomi kaltinimai.

Teismo procesas turėtų trukti kelias dienas, jo metu turi liudyti maždaug 50 liudytojų ir septyni ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius