Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijos kancleris S.Kurzas sukritikavo E.Macrono siūlymus dėl ES pertvarkymo

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas antradienį pareiškė, kad skeptiškai vertina Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono siūlymus dėl esminio Europos Sąjungos pertvarkymo.
Sebastianas Kurzas
Sebastianas Kurzas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esama ir tokių siūlymų, kuriuos atmetame“, – pareiškė jis vokiečių radijui „Deutschlandfunk“, pavadindamas dalį E.Macrono minčių „utopinėmis“ ir „pavojingomis“.

S.Kurzas pabrėžė, kad siūlymas Europos mastu koordinuoti minimalių atlyginimų dydžius savaime yra gera, bet jo „iš esmės neįmanoma“ įgyvendinti atsižvelgiant į skirtingas pragyvenimo išlaidas ir gyvenimo lygius įvairiose ES šalyse.

Austrijos lyderis pridūrė, jog palaiko Vokietijos valdančiosios partijos, Krikščionių demokratų sąjungos (CDU), kuriai priklauso kanclerė Angela Merkel, išdėstytą poziciją dėl E.Macrono siūlymų.

Naujoji CDU vadovė Annegret Kramp-Karrenbauer kiek anksčiau išreiškė palaikymą Eliziejaus rūmų vadovo iniciatyvoms dėl ES vienybės ir saugumo stiprinimo, bet atsiribojo nuo daugelio kitų minčių.

Diskusijos apie ES ateitį aštrėja artėjant gegužės mėnesį vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams, per kuriuos, kaip prognozuojama, savo pozicijas sustiprins euroskeptikai.

Anksčiau šį mėnesį E.Macronas išdėstė siūlymus dėl įvairių ES sričių reformų.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Emmanuelis Macronas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Emmanuelis Macronas

„Turime pertvarkyti savo konkurencingumo politiką, peržiūrėti savo prekybos politiką, bausti ar drausti Europoje bendroves, kenkiančias mūsų strateginiams interesams ir pagrindinėms vertybėms“, – kalbėjo prancūzų lyderis.

Jis taip pat paragino reformuoti Šengeno zoną ir steigti naują agentūrą „demokratinių valstybių apsaugai“ nuo kibernetinių atakų ir melagingų naujienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius