TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Austrijos prezidentas ragina pirmalaikius rinkimus surengti rugsėjį

Dėl korupcijos skandalo subyrėjus Austrijos vyriausybei, šalies prezidentas Alexanderas Van der Bellenas sekmadienį pareiškė norįs, kad pirmalaikiai rinkimai įvyktų rugsėjį.
Alexanderas Van der Bellenas.
Alexanderas Van der Bellenas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sakyčiau, jog pirmalaikiai rinkimai turėtų būti surengti rugsėjį, jeigu įmanoma – rugsėjo pradžioje“, – pareiškė jis žurnalistams po susitikimo su kancleriu Sebastianu Kurzu.

Teisinės rinkimų datos nustatymo procedūros turės būti atliktos ateinančiomis savaitėmis, o prezidentas savo ruožtu rengiasi kalbėtis su kitų partijų lyderiais.

Apie pirmalaikius rinkimus buvo paskelbta po dramatiškų 48 Austrijos politikos valandų, per kurias buvo paviešintas skandalą sukėlęs slapta padarytas vaizdo įrašas ir iš savo posto gėdingai pasitraukė ultradešiniųjų pažiūrų vicekancleris Heinzasi-Christianas Strache.

Vokietijos savaitraštis „Der Spiegel“ ir dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ penktadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame esą matyti, jog kraštutinės dešiniosios Laisvės partijos (FPOe) lyderis H.-Ch.Strache atvirai aptaria pagalbos jo partijai parlamento rinkimuose galimybes mainais į galimybes gauti valstybinių užsakymų.

A.Van der Belleno spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs S.Kurzas pareiškė, jog pirmalaikiai rinkimai nebuvo „pageidaujami“, bet juos būtina surengti“.

Nei prezidentas, nei kancleris neatsakė į klausimą, kas pakeis H.-Ch.Strache, kol bus rengiamasi rinkimams, ir ar aukšto rango FPOe politikams, įskaitant prieštaringai vertinamą vidaus reikalų ministrą Herbertą Kicklą, bus leista likti savo pareigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius