Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijos „siaubūno“ Josefo Fritzlio namas bus nugriautas

Namas Šiaurės Austrijos Amšteteno mieste, kuriame „siaubūnu“ pramintas Josefas Fritzlis metų metus kalino ir žagino savo dukrą, pagimdžiusią septynis jo vaikus, bus nugriautas, šalies žiniasklaidai sakė miesto meras.
J.Fritzlio namas
Josefo Fritzlio namas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Fritzlis, kuris už savo nusikaltimus atlieka kalėjimo iki gyvos galvos bausmę, rūsyje po tuo namu 24 metus kalino savo dukterį ir tris jos pagimdytus vaikus.

Meras Herbertas Katzengruberis penktadienį sakė, jog vietos valdžia nusprendė, kad šis pastatas turi būti nugriautas, nors tiksli nugriovimo data dar nepaskirta.

„Man labiau patiktų, kad tai įvyktų tamsoje“, – sakė jis agentūrai „Austria Press Agency“. Meras aiškino, jog nenori, kad to namo nugriovimas taptų spektakliu žiniasklaidai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dukrą kankinęs austras Josefas Fritzlis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dukrą kankinęs austras Josefas Fritzlis

Pranešimai apie J.Fritzlio nusikaltimus sukrėtė Austriją ir pasaulį, kai šie faktai buvo pirmąkart atsitiktinai atskleisti 2008 metų balandį.

Provincijos teismo teisėjas pernai rekomendavo nugriauti „siaubūno“ namą ir sakė, kad jog tas didelis pilkas betoninis pastatas tikriausiai nesulauks pirkėjų dėl savo tamsios istorijos. Likę to pastato gyventojai išsikraustė netrukus po to, kai buvo atskleisti J.Fritzlio nusikaltimai.

74 metų J.Fritzlis 2009-ųjų kovą buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už vieno iš kalintų vaikų mirties dėl nepakankamos priežiūros. Tam kūdikiui tuojau po gimimo mirus, J.Fritzlis sudegino jo lavoną krosnelėje.

J.Fritzlis taip pat buvo pripažintas kaltu dėl savo dukros Elisabeth, kuriai dabar per 40 metų, žaginimo, kraujomaišos, prievartos ir vergijos, taip pat dėl dukros ir jos trijų vaikų neteisėto kalinimo.

Trys Elisabeth vaikai nuo gimimo gyveno su motina požeminiame rūsyje, kurio dalis patalpų tebuvo 1,7 metro aukščio. Policija nurodė, jog šie vaikai nebuvo matę saulės šviesos ir neįgijo jokio išsilavinimo.

Trys kiti vaikai gyveno name su J.Fritzliu ir jo žmona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius