Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 06 /18:17

Avarijoje Donbase žuvo 12 Ukrainos karių: aiškėja skandalingos aplinkybės

Rytų Ukrainoje eismo įvykyje žuvo 12 Ukrainos karių, dar 21 buvo sužeistas, kai susidūrė „KrAZ“ sunkvežimis ir autobusas, pranešė Ukrainos Vidaus reikalų ministerija.
Autobusas, kuriuo važiavo Ukrainos kariai
Autobusas, kuriuo važiavo Ukrainos kariai / „Euronews“ nuotr.

Sužeistieji buvo išgabenti į ligoninę Artemivske. Iš ten jie pervežami į Charkovo ligoninę.

Pranešama, kad avarija kilo dėl blogų oro sąlygų. Pastarosiomis dienomis Ukrainoje gausiai prisnigo, siaučia pūgos.

Avarija įvyko sausio 5 dieną, kai vyko savanorių ir kariškių rotacija antiteroristinės operacijos zonoje. Į kraupią avariją patekę kariškiai važiavo pakeisti antiteroristinėje operacijoje dalyvaujančių karių.

Visi žuvę ir sužeisti kariškiai važiavo autobusu. Kol kas nepranešama, kiek iš viso buvo žmonių susidūrusiose tranporto priemonėse ir ar yra nukentėjusiųjų tarp tų, kurie važiavo sunkvežimiu.

Pamažu aiškėja skandalingos avarijos aplinkybės. Ukrainos portalas „Unian“ rašo, kad autobusas ir sunkvežimis susidūrė ne kaktomuša. Jie važiavo vienoje kolonoje, bet autobuso vairuotojas nesilaikė saugaus atstumo ir trenkėsi į sunkvežimį, o po to nulėkė nuo kelio. Autobusas po avarijos buvo visiškai sumaitotas.

Žinomas karo žurnalistas Romanas Bočkala savo „Facebook“ paskyroje rašo, kad Nacionalinės gvardijos kariai dėl tragedijos kaltina vadovybę, kuri pro pirštus žiūrėjo į pašlijusią karių drausmę. Anot karių, su kuriais kalbėjosi R.Bočkala, pagrindinė avarijos priežastis – į ją patekę žmonės buvo neblaivūs.

„Kolonos dalyviai važiuodami nesilaikė saugaus atstumo, disciplina buvo labai žemo lygio. Ten gi ne susidūrimas kaktomuša buvo. Autobusas su žuvusiais kariais važiavo paskui sunkvežimį. Kariai reikalauja griežčiausio tyrimo“, – rašo R.Bočkala.

Papildyta 18.15 Vidaus reikalų ministerija: kariai buvo blaivūs

Vidaus reikalų ministerija neigia, jog į avariją patekę Ukrainos Nacionalinės gvardijos kariai buvo neblaivūs. Apie tai pareiškė ministerijos spaudos tarnybos viršininko pavaduotoja Svetlana Pavlovskaja.

„Šiuo metu nėra jokių priežasčių tvirtinti, kad kas nors ir žuvusiųjų ar sužeistųjų buvo apsvaigę nuo alkoholio“, – sakė ji. Tvirtinama, jog buvo blaivus ir sunkvežimio, kuris susidūrė su karius vežusiu autobusu, vairuotojas.

Ministerija patikslino, kad žuvo ne 13, kaip anksčiau skelbta, o 12 karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius