Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Avarijos ištikta Fukušimos atominė jėgainė tikriausiai skleidžia radioaktyvius teršalus jūroje

Japonijos branduolinės energetikos priežiūros institucija perspėjo, kad iš avarijos ištiktos Fukušimos atominė jėgainės į jūrą tikriausiai toliau patenka radioaktyvių teršalų, ką jau seniai įtaria ekspertai.
Fukušimos-1 atominės elektrinės 2-ojo ir 3-iojo reaktorių pastatai
Fukušimos-1 atominės elektrinės 2-ojo ir 3-iojo reaktorių pastatai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios institucijos pareigūnai trečiadienį nurodė tą jėgainę valdančiai bendrovei „Tokyo Electric Power Co.“ (TEPCO) išsiaiškinti, iš kur teka užterštas vanduo.

Fukušimos elektrinę 2011 metų kovą nuniokojo smarkaus žemės drebėjimo sukeltas cunamis. Po tos avarijos buvo nuolat stengiamasi užkirsti reaktorių aušinimui panaudoto radioaktyvaus vandens nuotėkiui į jūrą, o šios pastangos trikdė įgyvendinti jėgainės uždarymo planus.

TEPCO nuo gegužės kelis kartus buvo pranešusi apie radioaktyviojo cezio pagausėjimą gruntiniame vandenyje, paimtame iš stebėsenos šulinio pajūryje, o šis ženklas rodo, kad teršalai yra priartėję prie jūros. Tačiau bendrovė neigia, kad teršalų pateko į jūros vandenį.

Tuo tarpu priežiūros pareigūnai trečiadienį sakė peržiūrėję tuos pačius duomenis ir įtariantys, kad užterštas vanduo jau pasiekė vandenyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius