Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avariniu būdu Varšuvoje nusileidusiame lėktuve buvęs keleivis: „Žmonės verkė ir meldėsi“

Suomis ledo ritulininkas buvo vienas iš keleivių, skridusių avariniu būdu Varšuvos oro uoste nusileidusiu Lenkijos oro bendrovės LOT lėktuvu „Boeing 767“. Jis laikraščiui „Helsingin Sanomat“ pasakojo įspūdžius iš šio įvykio.
Lėktuvu skrido 230 žmonių.
Lėktuvu skrido 230 žmonių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį iš Niujorko į Varšuvą skridusiam lėktuvui neišsiskleidė važiuoklė, todėl šis buvo priverstas leistis avariniu būdu. Orlaivis, kuriame buvo 230 žmonių, apie dvi valandas skraidė ratu aplink oro uostą, kol sunaudojo degalus ir nutūpė „ant pilvo“ Frederico Chopino oro uoste Varšuvoje.

Lėktuvu skridęs 21-erių suomis ledo ritulininkas Atte Rajajarvis laikraščiui „Helsingin Sanomat“ pasakojo, kad jis miegojo, kuomet jį pažadino greta sėdėjusi lenkė.  Tuo metu lėktuve buvo itin nervinga atmosfera – žmonės verkė ir meldėsi.

Moteris paaiškino suomiui, kad jie ruošiasi avariniam nusileidimui. „Dar likus valandai iki nusileidimo buvo pranešta, bet aš klausiausi muzikos per ausines ir nekreipiau į tai dėmesio“, – pasakojo keleivis.

Suomis suprato ne visą informaciją, ką daryti nusileidimo metu, nes daugiausia kalbama buvo lenkiškai, o instrukcijas angliškai buvo sunku suprasti. Keleiviams rekomenduota nusiauti batus ir pasilenkti, galvas prispausti prie kelių. Vėliau prasidėjo avarinis nusileidimas.

„Lėktuve buvo baisus riksmas, žmonės verkė. Pats nusileidimas buvo stebėtinai „minkštas“, – pasakojo jis.

Lėktuvui sustojus keleiviai ėmė veržtis link avarinių išėjimų. Lėktuvą jie paliko čiuoždami žemyn per avarinius trapus.

„Mums buvo liepta bėgti kuo toliau, nes buvo bijoma, kad lėktuvas gali sprogti“, – tęsė pasakojimą suomis.

Oro uoste keleivių laukė dešimtys greitosios pagalbos ir ugniagesių automobilių – keleiviams, patyrusiems traumas, čia pat buvo suteikiama pagalba. Gelbėtojai apžiūrėjo suomio ledo ritulininko nugarą, nes jis jautė nedidelį skausmą.

Vėliau visi keleiviai buvo nuvežti į viešbutį, jiems suteikta nakvynė.

Šis Varšuvos oro uostas, kuriame avariniu būdu leidosi lėktuvas, Lenkijos žiniasklaidos duomenimis, bus uždarytas iki ketvirtadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius