Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Avdijivkos užėmimas rodo Kongreso neveiklumo dėl Ukrainos kainą – Baltieji rūmai

Dėl ginčų Kongrese įstrigus 60 mlrd. JAV dolerių (55,7 mlrd. eurų) vertės karinei pagalbai, Baltieji rūmai šeštadienį pareiškė, kad Rusijos įvykdytas Ukrainos rytinio Avdijivkos miesto užėmimas rodo JAV įstatymų leidėjų neveiklumo kainą.
RFE/RL/SERHII NUZHNENKO / REUTERS
RFE/RL/SERHII NUZHNENKO / REUTERS

„Tai Kongreso neveiklumo kaina“, – sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovė spaudai Adrienne Watson (Edrien Votson). 

„Ukrainiečiai ir toliau drąsiai kovoja, bet jiems trūksta atsargų.“

„Labai svarbu, kad Atstovų Rūmai nedelsdami patvirtintų papildomą finansavimą Ukrainai, kad galėtume aprūpinti Ukrainą artilerijos amunicija ir kita svarbia įranga, kurios jiems reikia savo šaliai ginti“, – pridūrė ji.

Šis pareiškimas paskelbtas tuo metu, kai viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) ir valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) Miuncheno saugumo konferencijoje stengiasi patikinti Vakarų sąjungininkus, kad Vašingtonas ir toliau rems Kyjivo karo veiksmus prieš Rusijos invaziją.

Anksčiau patvirtintam JAV finansavimui jau išsekus, Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sąjungininkai Atstovų Rūmuose stabdo itin svarbios pagalbos Ukrainai patvirtinimą.

D. Trumpas – tikėtinas respublikonų kandidatas lapkričio mėnesį vyksiančiose prezidento rinkimuose – nepritaria pagalbos teikimui Kyjivui ir neseniai pasinaudojo savo įtaka, kad būtų atmestas JAV sienų reformos įstatymo projektas, kuris taip pat būtų leidęs suteikti papildomą pagalbą Ukrainai.

Anksčiau šeštadienį bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu Miunchene dalyvavusi K. Harris pareiškė: „Kalbant apie mūsų paramą Ukrainai, turime būti nepalaužiami ir negalime žaisti politinių žaidimų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius