Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aviacijos ekspertas Ralfas Benko: Alpėse sudužusio „Airbus A320“ pilotai greičiausiai neteko sąmonės

Aviacijos ekspertas Ralfas Benko Vokietijos televizijos kanalui „N-tv“ teigė, kad Prancūzijoje sudužusio lėktuvo „Airbus A320“ pilotai greičiausiai prarado sąmonę, nes jiems pritrūko deguonies.
Katastrofos vietoje
Katastrofos vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kaip galėjo nutikti, kad pilotai, kompiuteryje nustatę leidimąsi, vėliau nieko nesugebėjo padaryti? Tikėtina, kad jie prarado sąmonę, todėl nesiėmė jokių veiksmų“, – sakė ekspertas.

Jo teigimu, 8 minutes (kitų šaltinių teigimu – 18 minučių) trukusio lėktuvo kritimo metu salone smarkiai sumažėjo deguonies.

„Kai krentama, pirmoji taisyklė – užsidėti deguonies kaukę. Krentant iš tokio aukščio, kalbama apie 10-15 sekundžių. Po to jūs prarandate sąmonę. Gali būti, kad deguonies kaukės buvo išleistos per vėlai, arba jų išleidimas nesuveikė“, – pabrėžė R.Benko.

Galbūt dėl to, jog buvo praradę sąmonę, pilotai nepasiuntė ir nelaimės signalo. Gelbėtojai jau rado juodąsias dėžes, kurioje esantys įrašai turėtų atsakyti į klausimą, ką kritimo metu veikė pilotai ir ar jie buvo sąmoningi.

Oro bendrovės „Germanwings“ vykdomasis direktorius pranešė, kad, remiantis turima informacija, Prancūzijos Alpėse sudužusiu lėktuvu skrido 75 Vokietijos, 35 Ispanijos ir du Jungtinių Valstijų piliečiai.

Tarp žuvusiųjų yra po du asmenis iš Austrijos, Argentinos, Irano ir Venesuelos, po vieną iš Britanijos, Nyderlandų, Kolumbijos, Meksikos, Japonijos,Danijos, Belgijos ir Izraelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius