Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Azerbaidžanas ėmėsi griežtų priemonių prieš šalies vienintelę nepriklausomą naujienų agentūrą

Azerbaidžanas įšaldė vienintelės nepriklausomos naujienų agentūros banko sąskaitas, o tai gali byloti žios žiniasklaidos organizacijos darbo pabaigą, penktadienį pranešė jos direktorius.
Azerbaidžano vėliava
Azerbaidžanas ėmėsi griežtų priemonių prieš šalies vienintelę nepriklausomą naujienų agentūrą / „Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūra „Turan“ – retas nepaklusnus balsas šioje autoritarinėje Kaspijos jūros valstybėje, nevengiantis kritikuoti vyriausybės vadovo Ilhamo Aliyevo.

Sprendimas įšaldyti agentūros banko sąskaitas yra dalis baudžiamojo tyrimo dėl 22 tūkst. JAV dolerių (apie 19 tūkst. eurų) nesumokėtų mokesčių, sakė „Turan“ direktorius Mehmanas Aliyevas. Jis teigė, kad šie kaltinimai yra melagingi.

„Mūsų banko sąskaitos įšaldytos, ir „Turan“ gali būti uždaryta bet kurią akimirką“, – AFP sakė M.Aliyev.

Žmogaus teisių gynimo organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) šį žingsnį pavadino „naujausiu baisiu susidorojimu su kritiška žiniasklaida“ energetikos išteklių turtingame Azerbaidžiane.

G.Gogija: „Netikrų, su mokesčiais susijusių, kaltinimų naudojimas siekiant įkalinti žurnalistus nėra naujas įvykis Azerbaidžiane.“

„Netikrų, su mokesčiais susijusių, kaltinimų naudojimas siekiant įkalinti žurnalistus nėra naujas įvykis Azerbaidžiane“, – sakė Georgijus Gogija HRW Pietų Kaukazo padalinio direktorius.

Naftos turtingo Azerbaidžiano valdžia yra griežtai kritikuojama tarptautinės bendruomenės dėl pareiškimų, kad šalyje nuolatos persekiojami ir dėl nepagrįstų priežasčių įkalinami I.Aliyevo priešininkai. Tačiau Azerbaidžiano pareigūnai šiuos kaltinimus neigia.

2017 metais spaudos laisvės grupė „Reporteriai be sienų“ (RSF) savo žiniasklaidos laisvės indekse Azerbaidžianui skyrė 162-ąją vietą tarp 180 šalių.

2003 metais I.Alijevas valdžią perėmė mirus jo tėvui Heydarui Aliyevui, buvusiam Sovietų Sąjungos KGB karininkui ir komunistinių laikų lyderiui, nuo 1993-iųjų geležiniu kumščiu valdžiusiam Azerbaidžaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius