-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 14 /13:22

Azerbaidžanas skelbia smogęs raketų leidimo vietoms Armėnijoje

Azerbaidžano gynybos ministerija trečiadienį paskelbė sunaikinusi dvi raketų leidimo aikšteles Armėnijoje, kuriomis per kovas dėl Kalnų Karabacho buvo naudojamasi taikantis į civilių rajonus.
Kalnų Karabachas
Kalnų Karabachas / ZUMAPRESS.com

Armėnijos gynybos ministerija patvirtino, kad buvo taikytasi į rajonus jos teritorijoje, paneigė, kad armėnų pajėgos šaudo į Azerbaidžaną, ir nurodė, kad „pasilieka teisę taikytis į bet kokius karinius objektus ir su kovomis susijusį judėjimą Azerbaidžano teritorijoje“.

Atrodo, kad tai pirmas kartas nuo kovų dėl Kalnų Karabacho atsinaujinimo praėjusį mėnesį, kai Azerbaidžanas pareiškė smogęs taikiniams Armėnijos teritorijoje.

Azerbaidžano gynybos ministerijos pareiškimuose sakoma, kad jos pajėgos Kalnų Karabacho separatistus remiančioje Armėnijoje trečiadienio naktį per atskiras atakas sunaikino vieną raketų sistemą ir vieną balistinių raketų sistemą.

Šios sistemos buvo dislokuotos Armėnijos rajonuose, besiribojančiuose su separatistų kontroliuojamu Azerbaidžano Kelbečero rajonu, nurodo ministerija.

Iš vienos raketų leidimo vietos buvo taikomasi į Azerbaidžano Gendžės, Mingečevyro miestus ir kitus apgyvendintus rajonus, skelbia ministerija ir nurodo, kad šalia tos vietos nėra jokios civilinės infrastruktūros.

Armėnijos gynybos ministerijos atstovė Šušan Stepanian patvirtino, kad buvo smogta kariniams objektams tame rajone.

„Ataka įvykdyta remiantis tik prielaida, kad ta... įranga esą turėjo būti smogta Azerbaidžano civilinėms gyvenvietėms“, – tviteryje parašė atstovė.

„Be abejo, šis tvirtinimas neturi jokio pagrindo... Nė viena raketa, sviedinys ar kulka nebuvo paleistį Azerbaidžano kryptimi“, – pabrėžė ji.

Dabar Armėnijos kariuomenė reaguodama „pasilieka teisę taikytis į bet kokius karinius objektus ir su kovomis susijusį judėjimą Azerbaidžano teritorijoje“, sakė atstovė.

Intensyvios kovos dėl etninių armėnų regiono Kalnų Karabacho, kuris nuo Azerbaidžano atsiskyrė per 10-ojo dešimtmečio karą, kilo rugsėjo 27 dieną. Susirėmimai tęsiasi nepaisant savaitgalį sutarto humanitarinio ugnies nutraukimo.

Kol kas kovos vyko daugiausia ties fronto linija aplink Kalnų Karabachą, kur Azerbaidžano pajėgos susiremia su separatistų kovotojais.

Tačiau kovoms tęsiantis vis labiau nuogąstaujama, kad šis konfliktas gali virsti visapusišku, daug frontų turinčiu karu tarp Azerbaidžano ir Armėnijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius