Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.al Assadas: Vakarų kariniai veiksmai prieš Siriją labiau destabilizuotų regioną

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas ketvirtadienį perspėjo, kad potencialūs Vakarų valstybių kariniai veiksmai prieš jo šalį dėl neseniai įvykdytos numanomos cheminės atakos tik dar labiau pakurstytų chaosą regione.
Basharo al Assado susitikimas su Ali Akbaru Velayati
Basharo al Assado susitikimas su Ali Akbaru Velayati / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mums pasiekiant vis daugiau pergalių, kai kurios Vakarų valstybės kelia balsus ir intensyviau vykdo savo veiklą, mėgindamos pakeisti įvykių eigą“, – sakė Sirijos lyderis.

„Šie balsai ir bet kokie galimi veiksmai tik prisidės prie didesnio destabilizavimo regione“, – pridūrė jis.

Šiuos komentarus B.al Assadas išsakė per susitikimą su Irano aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei užsienio politikos patarėju Ali Akbaru Velayati. Jie buvo paskelbti Sirijos prezidentūros paskyrose socialiniuose tinkluose.

B.al Assadas ir A.A.Velayati pasmerkė Vakarų šalių grasinimus į savaitgalį tariamai panaudotą cheminį ginklą Sirijoje atsakyti, pareiškė prezidentūra.

„Kai kurių Vakarų valstybių grasinimai užpulti Siriją paremti melu, išgalvotu šių šalių kartu su teroristų organizacijomis“, – sakė B.al Assado biuras.

Sirijos kariuomenė visoje šalyje rengėsi potencialiems Vakarų valstybių smūgiams, slėpdama karinę įrangą ir perkeldama pajėgas iš taikiniais galinčių tapti svarbių objektų.

Potencialių smūgių Sirijoje galimybė ketvirtadienį išliko didelė: JAV prezidentas Donaldas Trumpas svarstė įvairius karinius veiksmus, o Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May sušaukė skubų kabineto posėdį.

Vis dėlto D.Trumpas ketvirtadienį per tviterį paskelbė, kad smūgis Sirijai gali būti suduotas „labai greitai arba visai negreitai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius