Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Berezovskio asmens sargybinis: po jo mirties dingo slaptas dienoraštis

Didžiojoje Britanijoje miręs oligarchas Borisas Berezovskis rašė slaptą dienoraštį, skelbia newsru.com. Apie tai laikraščiui „Komsomolskaja pravda“ papasakojo buvęs jo asmens sargybinis. Leidinys neskelbia jo pavardės, tačiau teigia, kad iš Izraelio kilęs asmens sargybinis puikiai kalba rusiškai ir su oligarchu dirbo penkis metus.
Borisas Berezovskis
Borisas Berezovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendraujant su žurnalistais kalba ėjo apie skandalingą knygą, kurią prieš porą metų išleido buvusios oligarcho žmonos Galinos Bešarovos draugė Saša Nerozina, knyga vadinosi „Paslaptingas Rusijos oligarcho dienoraštis“. Jos pagrindinis herojus slapta registravo visas savo mintis ir išgyvenimus.

Paklaustas, ar iš tiesų B.Berezovskis turėjo dienoraštį, sargybinis teigė: „Taip, Borisas Abramovičius tikrai rašė dienoraštį, apie jo egzistavimą žinojo tik vienetai“. Po ruso mirties šis dienoraštis, anot sargybinio, „nežinia kur dingo“.

Pašnekovas spaudai teigė, kad B.Berezovskis dažnai viešėjo savo buvusios žmonos Galinos namuose, kur, anot tyrėjų, jis nusižudė. Sargybinio teigimu, oligarchas visuomet apsistodavo pagrindiniame svečių kambaryje antrame aukšte.

Asmens sargybinis linkęs manyti, jog būtent jos name turtingas jo bosas ir slėpė savo dienoraštį, nes žmona labai pasitikėjo. „Aš apskritai manau, kad kambarys, kuriame B.Berezovskis praleido paskutiniąsias savo gyvenimo dienas ir valandas, iki šiol saugo jo paslaptis“, – teigė jis.

S.Nerozinos romanas rėmėsi realiais B.Berezovskio ir Galinos gyvenimo įvykiais, jų santykiais. 2010 metais duotame interviu S.Nerozina dalijosi mintimis, kad ir po skyrybų B.Berezovskis mylėjo savo buvusią žmoną.

B.Berezovskio kūną apsaugos darbuotojas žmonos dvaro vonioje Berkšyre rado kovo 23 dieną. Ar būtent šis sargybinis bendravo su „Komsomolskaja pravda“ ir kalbėjo apie slaptą dienoraštį, lieka neaišku. Oligarcho mirties priežastys tiriamos toliau. Manoma, kad vyras galėjo pasikarti, nes jokių kovos dėl gyvybės ženklų nerasta. Tyrėjai dar neatmetė ir smurtinės mirties priežasties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius