-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 03 26 /18:44

Izraelio parlamento pirmininku išrinktas B.Gantzas

Buvęs Izraelio kariuomenės vadas Benny Gantzas, ministro pirmininko Benjamino Netanyahu pagrindinis varžovas, ketvirtadienį buvo išrinktas į parlamento pirmininko postą, o šis jo žingsnis gali padėti jiems sudaryti aljansą.
Benny Gantzas
Benny Gantzas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Gantzas buvo vienintelis kandidatas pakeisti B.Netanyahu sąjungininką Yuli Edelsteiną, kuris trečiadienį atsistatydino iš 120 vietų Kneseto pirmininko pareigų.

Jis buvo išrinktas 74 balsais prieš 18.

Vienas šaltinis B.Gantzo centristinėje partijoje „Mėlyna ir balta“ naujienų agentūrai AFP kiek anksčiau sakė, kad partijos lyderio paskyrimas Kneseto pirmininku yra dalis plano suformuoti nepaprastosios padėties vyriausybę su „Likud“.

Izraelyje politinė krizė jau trunka beveik metus, per kuriuos tris kartus vykusiuose visuotiniuose rinkimuose nė vienas blokas neužsitikrino daugumos vietų parlamente.

Po pastarųjų kovo 2 dienos rinkimų formuoti vyriausybę buvo pavesta B.Gantzui, tačiau jokių jo sėkmės garantijų nėra, nes B.Netanyahu priešininkų stovykla yra labai susiskaldžiusi.

Kilus koronaviruso pandemijai, per kurią užsikrėtė daugiau nei 2 600 izraeliečių, B.Netanayhu ir B.Gantzas yra raginami formuoti bendrą aljansą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius