Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Johnsonas: Jungtinėje Karalystėje antirasistinius protestus „užvaldė ekstremistai“

Jungtinėje Karalystėje ministras Borisas Johnsonas penktadienį perspėjo, kad Jungtinėje Karalystėje antirasistinius protestus „užvaldė ekstremistai“, puolantys nacionalinius paminklus, kad „cenzūruotų mūsų praeitį“.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Akivaizdu, kad protestus, deja, užvaldė ekstremistų smurto siekis“, – sakome B.Johnsono pareiškime socialiniame tinkle „Twitter“.

Londone artėjant savaitgalį numatytai dar vienai demonstracijų ir mitingų bangai policija pradėjo apkalinėti garsias statulas visame mieste.

Praėjusį savaitgalį per judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“) protestus, kuriuos išprovokavo policijos sulaikomo juodaodžio mirtis Minesotos valstijoje gegužės 25 dieną, Londone prie parlamento rūmų protestuotojai subjaurojo garsiąją Winstono Churchillio statulą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Subjaurota W.Churchillio statula Londone
AFP/„Scanpix“ nuotr./Subjaurota W.Churchillio statula Londone

B.Johnsonas pavadino šį išpuolį „absurdišku ir gėdingu“.

„Winstono Churchilio statula Parlamento aikštėje nuolat primena apie jo pasiekimus gelbstint šią šalį – ir visą Europą – nuo fašistinės ir rasistinės tironijos“, – kalbėjo B.Johnsonas, asmeniškai labai vertinantis šį karo laikų šalies lyderį.

„Taip, kartais jo išsakytos nuomonės buvo ir yra nepriimtinos mums šiandien, bet jis buvo didvyris ir tikrai nusipelnė šio paminklo“, – parašė B. ohnsonas.

Tuo metu protestuotojai kaltina W.Churchillį dėl jo politikos, per kurią 1943 metais Indijos Bengalijos valstijoje nuo bado mirė milijonai žmonių.

„Negalime dabar bandyti redaguoti arba cenzūruoti mūsų praeitį. Negalime apsimesti, kad mūsų istorija yra kitokia“, – nurodė B.Johnsonas.

„Paminklus mūsų miestuose ir miesteliuose pastatė buvusios kartos“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius