Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Netanyahu atvyko į Paryžių spausti E.Macrono Irano klausimu

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį surengs derybas su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, vildamasis užsitikrinti paramą savo pozicijai dėl Irano branduolinės programos, tačiau vizitą temdo smurto suintensyvėjimas jo regione.
Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu
Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu / „AFP“/„Scanpix“

Izraelio ambasada Paryžiuje pranešė, kad lyderiai aptars „tarptautines pastangas sustabdyti Irano branduolinę programą“.

B.Netanyahu tikisi, kad Irano vaidmuo tiekiant dronus Rusijos kariuomenei Ukrainoje ir susidorojimas su savais protestuotojais paskatins sąjungininkes Vakaruose nebesiekti atgaivinti 2015 metų daugiašalio susitarimo su Teheranu dėl jo branduolinių ambicijų.

Premjeras taip pat yra sakęs, kad Izraelis svarsto, ar nusiųsti karinės pagalbos Ukrainai, regis, atsisakydamas ankstesnės neutralesnės pozicijos šio karo atžvilgiu.

Prancūzija sutinka, kad bendraujant su Iranu reikia tvirtumo, naujienų agentūrai AFP sakė vienas diplomatinis šaltinis.

Teheranas taip pat laiko kelis užsieniečius, kuriuos Vakarų vyriausybės vadina politiniais įkaitais.

Tačiau E.Macrono biuras sakė, jog prezidentas pakartos Izraelio premjerui, kad „visos šalys turi vengti priemonių, galinčių pakurstyti smurtą“ tarp izraeliečių ir palestiniečių, tuo pačiu pasiūlydamas „Prancūzijos solidarumą su Izraeliu terorizmo akivaizdoje“.

B.Netanyahu į Paryžių atvyko intensyvėjant Izraelio ir palestiniečių konfliktui. Izraelis, numušęs iš Gazos Ruožo paleistą raketą, anksti ketvirtadienį sudavė aviacijos smūgių taikiniams šioje palestiniečių teritorijoje, o palestiniečių kovotojai į tai atsakė naujais raketų paleidimais.

Neramumai kilo po to, kai praėjusią savaitę iš Gazos Ruožo buvo pradėtas apšaudymas raketomis, keršijant už 10 gyvybių nusinešusį Izraelio reidą okupuotame Vakarų Krante, o penktadienį prie sinagogos aneksuotoje Rytų Jeruzalėje per išpuolį buvo nušauti septyni civiliai.

E.Macrono ir B.Netanyahu vakarienė Eliziejaus rūmuose prasidės 19 val. Grinvičo (21 val. Lietuvos) laiku. Jokia spaudos konferencija tuo metu neplanuojama.

B.Netanyahu, kuris Prancūzijoje bus iki šeštadienio, taip pat turi susitikti su Prancūzijos verslo ir žydų bendruomenės lyderiais, nurodė Izraelio ambasada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius