Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Netanyahu ragina tiesiogiai transliuoti posėdį dėl jo korupcijos bylos

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį paprašė generalinio prokuroro leisti ateinančią savaitę tiesiogiai transliuoti teismo posėdį, po kurio premjerui gali būti iškelti kaltinimai dėl korupcijos, pabrėždamas, kad „neturi, ką slėpti“.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Netanyahu advokatai kitą trečiadienį ir ketvirtadienį pateiks savo argumentus Teisingumo ministerijai, generaliniam prokurorui vasarį paskelbus planus iškelti vyriausybės vadovui kaltinimus dėl kyšininkavimo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu.

Premjero prašymas buvo pateiktas diena po to, kai prezidentas Reuvenas Rivlinas pavedė jam formuoti naują vyriausybę po rugsėjo 17 dieną vykusių visuotinių rinkimų, per kuriuos nei B.Netanyahu, nei jo oponentui Benny Gantzui nepavyko užsitikrinti tvirtos daugumos.

„Po trejus metus besitęsusio klaidinančių ir selektyvių nutekėjimų tvano atėjo laikas visuomenei viską išgirsti, įskaitant mano nuomonę – visiškai ir išsamiai, be tarpininkų, cenzorių ir iškraipytojų“, – pareiškė B.Netanyahu vaizdo įraše, kurį išplatino vienas iš jo atstovų.

„Todėl prašau generalinio prokuroro tiesiogiai transliuoti teismo proceso pradžią“, – pridūrė jis.

Premjeras neigia visus jam metamus kaltinimus, kuriuos vadina priešininkų pastangomis pašalinti jį iš posto, kuriame jis iš viso išdirbo jau daugiau kaip 13 metų – ilgiausiai per visą Izraelio istoriją.

„Nutekėjimų vis tiek bus: matėme jau 300 nutekėjimų, kurie nebuvo išnagrinėti ar ištirti. Tokia praktika tęsis ir toliau, – sakė B.Netanyahu. – Taigi, kam leisti teikti visuomenei tik dalinę informaciją?“

„Aš ne tik neturiu, ką slėpti. Noriu, kad būtų viskas išgirsta“, – kalbėjo jis, pabrėždamas, jog tiesioginė transliacija leistų „užtikrinti teisingumą ir tiesą“.

Spėjama, kad B.Netanyahu asmeniškai nedalyvaus posėdyje – jam turėtų atstovauti advokatai.

Šis posėdis suteiks vyriausybės vadovo teisininkų komandai paskutinę galimybę jį apginti prieš generaliniam prokurorui Avichai Mandelblitui nusprendžiant, ar pareikšti kaltinimus.

Sulaukęs oficialių kaltinimų B.Netanyahu neprivalėtų pasitraukti iš ministro pirmininko posto. Tokį žingsnį jam tektų žengti tik nuteisimo atveju ir išnaudojus visas apeliacijos galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius