-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Obama ir A.Merkel Rusijos veiksmus Sirijoje pavadino barbariškais

JAV prezidentas Barackas Obama ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel barbariškais vadina Rusijos ir Sirijos vyriausybės lėktuvų antskrydžius Alepo mieste.
Alepas
Alepas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Telefonu kalbėję valstybių vadovai pabrėžia, kad Alepo rytinėje dalyje gyvena šimtai tūkstančių civilių, o pusė iš jų – vaikai.

B.Obamos ir A.Merkel teigimu, Basharo al-Assado režimui ir Rusijai tenka ypatinga atsakomybė užbaigti kovas Sirijoje. Amerikos ir Vokietijos vadovai taip pat ragina kovojančias puses laikytis paliaubų.

Ignoruodama Jungtinių Valstijų prašymus, Rusija trečiadienį paskelbė ir toliau tęsianti sukilėlių valdomų Alepo teritorijų bombardavimą ir remsianti Sirijos ginkluotąsias pajėgas. Kremlius taip pat ragina Vašingtoną tesėti savo pažadą ir atskirti nuosaikius Sirijos opozicijos kovotojus nuo teroristų.

Tuo metu Jungtinių Tautų humanitarinės pagalbos vadovas įspėja, kad Alepą ištikusi humanitarinė krizė yra didžiausia per visą konflikto Sirijoje laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius