-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Obama ragina įstatymų leidėjus turėti politinės drąsos kovoje dėl sveikatos apsaugos įstatymo

Kadenciją baigęs Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama paragino įstatymų leidėjus vadovautis savo sąžine ir apginti pažeidžiamus amerikiečius, į Senatą keliaujant respublikonų palaikomam įstatymo projektui, panaikinančiam buvusio prezidento vardu pavadintas sveikatos apsaugos reformas.
Barackas Obama
B.Obama ragina įstatymų leidėjus turėti politinės drąsos kovoje dėl sveikatos apsaugos įstatymo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Drąsa yra ne tik paprasčiausiai daryti tai, kas yra politiškai naudinga, bet – daryti tai, kas, tvirtu įsitikinimu, yra teisinga“, – sakė B.Obama sekmadienio vakarą Bostone, kur atsiėmė Johno F.Kennedy bibliotekos fondo įsteigtą 2017-ųjų apdovanojimą „Profile in Courage“ (Drąsiųjų paveikslai).

„Aš labai tikiuosi..., kad šiandieniniai Kongreso nariai, nepriklausomai nuo jų partinės priklausomybės, nori pažvelgti į faktus ir pasakyti tiesą, net jeigu ji prieštarauja partijų pozicijoms“, – kalbėjo jis.

„Aš tikiuosi, dabartiniai Kongreso nariai prisimins, kad iš tiesų nereikia didelės drąsos padėti tiems, kurie ir taip jau yra galingi, pasiturintys, įtakingi. Bet tikrai reikia trupučio drąsos apginti pažeidžiamus ir ligotus, ir silpnus“, – sakė B.Obama.

PA Wire/JAV prezidentas Donaldas Trumpas
PA Wire/JAV prezidentas Donaldas Trumpas

Jungtinių Valstijų Atstovų rūmai ketvirtadienį vos ne vos nubalsavo už B.Obamos pastangomis 2010 metais priimto įstatymo, praminto „Obamacare“, panaikinimą, atsižvelgę į Respublikonų partijos ir paties dabartinio prezidento Donaldo Trumpo intensyvų lobizmą.

Respublikonai tvirtina, kad „Obamacare“ įstatymas smarkiai padidina draudimo mokesčius ir atima pasirinkimo galimybę iš milijonų žmonių.

Tačiau demokratai atsako, kad Prieinamos sveikatos apsaugos aktas padėjo apsidrausti 20 mln. amerikiečių, anksčiau neturėjusių sveikatos draudimo, ir išgelbėjo tūkstančius gyvybių, užkirsdamas galimybę sveikatos draudikams nesuteikti draudimo žmonėms, jau sergantiems kokiomis nors ligomis,

Naujojo įstatymo projekto kritikai perspėja, kad jis stato į pavojų milijonus ir taip pažeidžiamų amerikiečių.

Tačiau Senate projekto laukia įtempta kova – nuosaikieji respublikonai beveik neabejotinai įtrauks pakeitimų, kad jis būtų priimtas.

Tačiau Senate projekto laukia įtempta kova – nuosaikieji respublikonai beveik neabejotinai įtrauks pakeitimų, kad jis būtų priimtas.

Nors savo kalboje B.Obama tiesiogiai D.Trumpo pavardės nepaminėjo, tačiau pabrėžė, kad politikoje „toliau tvyro susiskaldymas ir nesutarimai, visur matome pavojų (norėti) šlietis prie būrio, klano ir pykti ant tų, kurie atrodo kitaip negu mes arba turi kitokias pavardes arba nesimeldžia kaip mes“, – sakė B.Obama.

„O tokiomis akimirkomis drąsa yra būtina. Tokiomis akimirkomis mums reikia drąsos, kad pasipriešintumėme neapykantai, ir ne tik kitų, bet ir savo“, – kalbėjo kadenciją baigęs prezidentas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Kerry apdovanotas aukščiausio rango Prancūzijos apdovanojimu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Kerry apdovanotas aukščiausio rango Prancūzijos apdovanojimu

Tarp apdovanojimų ceremonijoje dalyvavusių garbingų svečių buvo įstatymų leidėjų, B.Obamos administracijos viceprezidentas Joe Bidenas, jo valstybės sekretorius Johnas Kerry ir Bostono kardinonas Seanas O'Malley.

Tarp susirinkusiųjų galima buvo išvysti NFL klubo „New England Patriots“ savininką Robertą Kraftą, kuris yra D.Trumpo draugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius