Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Obama tikisi bendradarbiavimo su respublikonais

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį pareiškė laukiąs bendradarbiavimo su respublikonais, kurie per kadencijos vidurio rinkimus patyrė triumfą, bei sakė suprantąs, kad amerikiečiai yra "labai nusivylę" lėtu ekonomikos atsigavimu.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Barackas Obama

„Po nakties, kuri, esu įsitikinęs, jums prailgo, nėra ko neigti – taip ir man, galiu jums pasakyti, kad, žinote, vienos rinkimų naktys būna smagesnės negu kitos. Kai kurios sukelia žvalumą, kitos būna nuviliančios“, – kalbėjo B.Obama.

„Vakarykštis balsavimas patvirtino, kad, kaip aš girdėjau iš žmonių daug kur Amerikoje – žmonės yra nusivylę. Jie yra labai nusivylę mūsų ekonomikos atsigavimo sparta ir galimybėmis, kurių jie trokšta savo vaikams ir vaikaičiams“, – pažymėjo jis po antradienį įvykusių rinkimų, kuriuose respublikonai laimėjo Atstovų Rūmų kontrolę ir padidino savo atstovų skaičių Senate.

B.Obama pasakė, kad dabar demokratai ir respublikonai turi rasti bendrą pagrindą, kad galėtų spręsti šaliai iškilusias problemas.

„Akivaizdu, pernelyg daug amerikiečių nepajuto pažangos, ir jie tai pasakė mums vakar“, – nurodė B.Obama per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose.

„Aš labai nekantraudamas noriu sėsti su abiejų partijų nariais ir nustatyti, kur mes galime eiti toliau“, – kalbėjo B.Obama.

„Rinkimai ... man pabrėžtinai nurodo, kad turiu dirbti geriau, kaip (turi daryti) ir visi kiti Vašingtone“, – prisipažino JAV prezidentas.

Dar jis sakė svarstysiąs visas pateikiamas idėjas, kurios padėtų sukurti naujų darbo vietų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius