-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bado streiką kalėjime paskelbęs S.Udalcovas antrąkart hospitalizuotas

Areštą dėl Rusijos lyderių portreto deginimo atliekantis ir bado streiką paskelbęs Kremliaus kritikas Sergejus Udalcovas antrąkart atsidūrė ligoninėje, sekmadienį pranešė jo žmona. Anksčiau šį mėnesį S.Udalcovas buvo nuteistas dėl portretų padegimo, kai dalyvavo protestuose prieš pensinio amžiaus Rusijoje padidinimą.
Sergejus Udalcovas
Sergejus Udalcovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aktyvistas buvo išvežtas į ligoninę dėl „pablogėjusios būklės 13-ąją bado streiko dieną“, nurodė jo žmona Anastasija Udalcova. Ją citavo naujienų agentūra TASS.

Rusijos opozicinio „Kairiojo fronto“ koordinatorius rugpjūčio 19 dieną taip pat buvo paguldytas į Maskvos ligoninę dėl dehidratacijos.

„Ką tik aplankiau jį ligoninėje ir kalbėjausi su jo gydytojais. Jam vystosi inkstų nepakankamumas ir jo kūnas yra smarkiai dehidratavęs. Tikiuosi, kad jis liks kelioms dienoms lašelinės procedūroms“, – kalbėjo A.Udalcova.

Pernai S.Udalcovas buvo paleistas iš kalėjimo po puspenktų metų laisvės atėmimo bausmės, kuri jam paskirta dėl protestų prieš valdžią organizavimo.

S.Udalcovas 2014 metais buvo nuteistas dėl riaušių organizavimo prieš prezidento Vladimiro Putino inauguraciją trečiajai kadencijai 2012-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius