Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bagdade netoli JAV ambasados sprogo dvi raketos

Bagdade dvi raketos praeitą naktį smogė netoli JAV ambasados, naujienų agentūrai AFP anksti antradienį pranešė šaltiniai saugumo tarnybose.
Mašinų, norinčių patekti į „žaliąją zoną“ patikrinimas
Bagdadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausia ataka prieš sienomis apjuostą vadinamą Žaliąją zoną Irako sostinėje, kuri įsikūrusios užsienio ambasados ir vyriausybinių įstaigų pastatai, įvyko tvyrant padidėjusiai įtampai tarp pagrindinių Bagdado sąjungininkų – Teherano ir Vašingtono.

Vienas užsienio saugumo tarnybų šaltinis Žaliojoje zonoje sakė, kad dvi 100 mm kalibro raketos smogė netoli JAV ambasados, o trečia nukrito į Tigro upę, ant kurios kranto yra amerikiečių atstovybė.

„Viena smogė maždaug už trijų metrų nuo vartų ambasados komplekso viduje“, – AFP sakė šaltinis.

Vienas Irako saugumo tarnybų šaltinis savo ruožtu patvirtino AFP, kad prieš vidurnaktį Amerikos ambasadai buvo smogta dviem reaktyvinės salvinės raketų ugnies sistemos „Katiuša“ sviediniais.

Buvo nustatyta, kad raketos buvo paleistos iš vieno pietinio Bagdado rajono, kur yra įsitvirtinusios Irako sukarintos pajėgos, palaikančios glaudžius ryšius su Iranu.

Irako kariškiai sakė, kad du sviediniai nukrito Žaliosios zonos pakraščiuose.

Nė vienas iš šaltinis neminėjo jokių nukentėjusių žmonių. Be to, jokios grupės neprisiėmė atsakomybės už šias atakas.

Žaliojoje zonoje dirbantys užsienio diplomatiniai šaltiniai nurodė, kad buvo dukart įjungto JAV ambasados sirenos, nustojusios gausti prieš 1 val. vietos laiku.

Vėliausia raketų ataka prieš Žaliąją zoną buvo surengta gegužės 19-ąją, praėjus vos kelioms dienoms po JAV paskelbto nebūtinų diplomatinių darbuotojų „tvarkingo išvykimo“ iš Irako.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius