Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bagdade per sprogdinimą turguje žuvo mažiausiai 62 žmonės (nuotraukos)

Mažiausiai 62 žmonės žuvo trečiadienį sprogus bombai viename judriame Bagdado turguje, įsikūrusiame Sadro rajone.
Įvykio vieta
Irane žuvusi Neda Agha-Soltan / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis kruvinas incidentas dideliame Irako sostinės lūšnynų rajone įvyko likus mažiau nei savaitei iki JAV karių išvedimo iš Irako miestų.

Dar apie 150 žmonių buvo sužeisti per šią ataką, kuri buvo įvykdyta daugiausia šiitų gyvenamame šiauriniame Bagdado rajone apie 19 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, pranešė centrinė operatyvinė vadovybė – centrinis Bagdado karinių operacijų štabas.

Turguje buvo susprogdinta sprogmenų prikrauta motorikša, kurios krovinys buvo pridengtas vaisiais ir daržovėmis. Per šį išpuolį žuvo moterų ir vaikų, taip pat apgadinta dešimtys turgaus kioskų.

Užpuolikas nušoko nuo motociklo, šiam įvažiavus į Mraidžio turgaus vidurį, ir sugebėjo pabėgti prieš sprogimą.

„Rikša buvo pilna sprogmenų, pridengtų daržovėmis", – nurodė vienas Irako VRM pareigūnas. Trečiadienį nugriaudėjęs sprogimas papildė virtinę kruvinų išpuolių, kurie buvo surengti likus šešioms dienoms iki planuojamą JAV pajėgų išvedimo iš Irako miestų, miestelių ir kaimų. Per pastarąją savaitę šioje šalyje atakos nusinešė daugiau nei 150 gyvybių.

Pasak VRM pareigūnų, trečiadienio vakarą Irake taip pat buvo surengta mažesnių atakų. Vienas žmogus žuvo, o dar dešimt buvo sužeista apie 20 val. sprogus bombai sostinės vakariniame Džihado rajone. Maždaug po valandos kitam sprogimui nugriaudėjus Bagdado pietiniame Saidijos rajone buvo sužeisti keturi žmonės.

Pastaraisiais mėnesiais smurto mastas Irake sumažėjo, o gegužę žuvo mažiausiai žmonių nuo 2003 metų JAV vadovaujamų pajėgų invazijos.

Tačiau sukilėliai vis dar gana dažnai rengia išpuolius prieš amerikiečių pajėgas, Irako policininkus ir taikius gyventojus. Daugiausia atakų įvykdoma Bagdade ir pagrindiniame šiaurės regiono mieste Mosule.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius