Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bagdade per sprogdinimus žuvo 18 žmonių, 53 sužeisti

Sprogus dviem bomboms Bagdado centre trečiadienį žuvo 18 žmonių ir dar 53 buvo sužeisti, pranešė Irako policija.
Temos: 2 Sprogimas Bagdadas

Šis išpuolis surengtas tuo pat metu, kai Irako sostinėje su iš anksto nepaskelbtu vizitu apsilankė Didžiosios Britanijos premjeras Gordonas Brownas.

Detonavus sprogmenų prikrautą automobilį ir kitą bombą, Bagdado centriniame Nahdos rajone netoli kelių policijos ir ligoninės pastatų žuvo keletas policininkų bei civilių gyventojų.

Per pastaruosius metus Irake smarkiai nuslūgo smurto banga, kuri buvo kilusi po 2001 metų JAV vadovaujamų pajėgų invazijos, tačiau iki šiol dažnai pasitaiko užminuotų automobilių sprogdinimų, nužudymų ir kitokių išpuolių.

Atakų taikiniais dažnai tampa Irako saugumo pajėgos, perimančios tvarkos palaikymo pareigas iš JAV karių, kurie bus visiškai išvesti iš šalies iki 2011 metų pabaigos. Pirmadienį Bagdade per mirtininko sprogdintojo išpuolį žuvo devyni policininkai.

G.Brownas atvyko į Bagdadą trečiadienio rytą su ketvirtuoju vizitu nuo praeitų metų birželio, kai pradėjo vadovauti Britanijos Vyriausybei.

Jis susitiko su Irako premjeru Nuri al Maliki ir aptarė planus dėl paskutinių 4100 britų karių išvedimo iš pietinio Irako iki 2009 metų liepos.

Trečiadienį sprogimai nugriaudėjo toli nuo kitapus Tigrio upės esančios smarkiai įtvirtintos „žaliosios zonos“, kurioje G.Brownas susitiko su N.al Maliki.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius