Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baigta kruizinio lainerio „Costa Concordia“ iškėlimo operacija

2012 metų sausį prie Italijos Džilijo salos nuskendusio kruizinio lainerio „Costa Concordia“ iškėlimo operacija baigta, ankstų antradienio rytą naujienų agentūrai AFP pranešė Italijos nepaprastųjų situacijų departamento vadovas Franco Gabrielli.
Laivo „Costa Concordia“ iškėlimas
Laivo „Costa Concordia“ iškėlimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Costa Concordia“ iškėlimo operacija buvo pradėta pirmadienio rytą. Ilgiau nei pusantrų metų ant šono gulėjęs laineris į vertikalią poziciją pastatytas panaudojant kesonus. Dabar du kartus už legendinį „Titanic“ didesnis laivas bus rengiamas pergabenimui į utilizacijos vietą.

Anksčiau skelbta, kad „Costa Concordia“ iškėlimo operacija kainuos apie milijardą dolerių, kuriuos sumokės draudimo kompanija.

Kruizinis laivas „Costa Concordia“ nuskendo 2012 metų sausio 14-ąją. Nelaimės metu laive buvo per 4,2 tūkst. žmonių. 32 iš jų žuvo. Dviejų nuskendusiųjų kūnai iki šiol nėra rasti.

Dėl „Costa Concordia“ avarijos teismai įvairias laisvės atėmimo bausmes jau skyrė keturiems įgulos nariams, taip pat laivo savininkės kompanijos „Costa Crociere“ savininkui. Pagrindinio kaltinamojo – „Costa Concordia“ kapitono Francesco Schettino – teismo procesas iki šiol dar nesibaigė. F.Schettino kaltinamas netyčine žmogžudyste ir pabėgimu iš laivo, kol dar nebuvo evakuoti visi keleiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius