-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baksano hidroelektrinėje sprogdinimo įtaisų galingumas iš viso buvo didesnis nei 10 kg trotilo (video)

Sprogimų Baksano hidroelektrinėje Kabardos–Balkarijoje galingumas iš viso prilygo daugiau kaip 10 kg trotilo, pranešė agentūrai „Interfax“ ketvirtadienį šaltinis teisėsaugos institucijose.
Baksano hidroelektrinė Šiaurės Kaukaze
Baksano hidroelektrinė Šiaurės Kaukaze / yug.so-ups.ru nuotr.

„Nežinomi asmenys, įsibrovę į Baksano hidroelektrinės teritoriją, susprogdino du tepalų išjungiklius ir du generatorius mašinų salėje, vieno jų sprogimas sukėlė gaisrą. Pirmųjų dviejų sprogdinimo įtaisų galingumas prilygo 2 kilogramams trotilo, o trečiojo ir ketvirtojo – 3 kilogramams trotilo“, – papasakojo agentūros pašnekovas.

Dar vienas savadarbis sprogdinimo įtaisas, kurį ant trečiojo generatoriaus rado milicija, buvo išmontuotas.

Federalinė saugumo tarnyba pabrėžė, kad tai dar kartą patvirtina, jog diversantai, kurie ankstyvą trečiadienio rytą užpuolė Baksano hidroelektrinę, buvo gerai pasirengę.

Teisėsaugos institucijos pareiškė, kad diversijos organizatorius ir vykdytojai nustatyti, bet nei jų pavardžių, nei kiek iš viso jų buvo, nenurodė.

VIDEO: Video of wreckage after blasts rock hydropower plant in Russia

Laikraščio „Kommersant“ duomenimis, organizatorius galėjo būti vadinamojo Baksano Džamaato lyderis Kazbekas Tašujevas, dar žinomas kaip Abdul Džabaras.

Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros teigimu, į hidroelektrinės teritoriją įsibrovė 3 ar 5 žmonės, nužudė du apsaugos darbuotojus ir padėjo teritorijoje kelis sprogdinimo įtaisus. Baksano hidroelektrinė yra palyginti nedidelė, pastatyta 1930 metais vykdant industrializaciją Sovietų Sąjungoje.

Hidroelektrinės užpuolimas yra dar vienas smūgis Kremliui, mėginančiam sustabdyti islamistų įtaką daugiausia musulmoniškuose Šiaurės Kaukazo rajonuose. Kovotojai jau anksčiau grasino pulsiantys infrastruktūros objektus.

Analitikai sako, kad kovotojai tesi savo pažadus atakuoti ekonomiškai svarbius infrastruktūros objektus, plėtodami islamo valstybės kūrimo Rusijos pietuose kampaniją.

„Aš manau, tai taktikos pasikeitimas“, – sakė interneto agentūros „Kavkazskij uzel“ vyriausiasis redaktorius Grigorijus Švedovas.

Jo nuomone, būtų protinga saugotis naujų ekonominiu požiūriu svarbių objektų užpuolimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius