-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baku: per susirėmimus Azerbaidžano ir Armėnijos pasienyje žuvo du kariai

Aršios priešininkės Armėnija ir Azerbaidžanas sekmadienį apkaltino viena kitą surengus karinį puolimą abiejų šalių pasienyje, o Baku pranešė, kad per artilerijos apšaudymą žuvo du azerbaidžaniečių kariai.
Azerbaidžano kariai
Azerbaidžano kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Azerbaidžanas Baku

Pasak Azerbaidžano gynybos ministerijos, Armėnijos pajėgos surengė „puolimą“ iš šiaurinio Tavušo regiono, bet azerbaidžaniečiai atsakė „priešpriešiniu smūgiu“ ir privertė jas atsitraukti.

„Žuvo du Azerbaidžano kariai, o penki buvo sužeisti“, – pridūrė ministerija.

Jerevanas savo ruožtu apkaltino Baku „atakos, kurios tikslas buvo užimti (armėnų) pozicijas, metu panaudojus artileriją“.

„Jie buvo atstumti ir patyrė žmogiškųjų nuostolių. Aukų tarp Armėnijos karių nėra“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Armėnijos gynybos ministerijos atstovė Šušan Stepanian.

Armėnija ir Azerbaidžanas jau kelis dešimtmečius yra įsivėlusios į teritorinį ginčą dėl Kalnų Karabacho. Regionas, kurio gyventojų daugumą sudaro armėnai, padedamas Jerevano atsiskyrė nuo Azerbaidžano per 1991–1994 metų karą.

Vis dėlto sekmadienio susirėmimai vyko toli nuo Kalnų Karabacho ir tiesiogiai tarp abiejų Kaukazo valstybių.

Nuo trapių paliaubų paskelbimo 1994-aisias tarp Baku ir Jerevano vyksta taikos derybos, tarpininkaujamos vadinamosios Minsko grupės (Prancūzijos, Rusijos ir JAV) diplomatų.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas neseniai vėl sužadino nuogąstavimus dėl naujo karo su Armėnija grėsmės ir pasmerkė įstrigusias taikos derybas dėl ginčijamo regiono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius