-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 10 /09:28

Indonezijoje išsiveržusio ugnikalnio pelenai paralyžiavo oro uostų, tarp jų ir – Balio, darbą

Indonezijoje išsiveržusio ugnikalnio pelenai paralyžiavo penkių oro uostų darbą, tarp jų ir turistų mėgstamos – Balio salos, skelbia BBC. Buvo atšaukti apie 250 skrydžių ir įstrigo tūkstančiai atostogaujančių žmonių.
Keliautojai Indonezijos oro uoste
Keliautojai Indonezijos oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ugnikalnis Raungas, esantis Rytų Javos saloje, jau savaitę spjaudosi pelenais, todėl matomumas Balio Denpasaro oro uoste yra prastas.

Skelbiama, kad oro uostų darbas bus atnaujintas atsižvelgiant į ugnikalnio aktyvumą.

Tarptautinis oro uostas populiarioje Lomboko saloje taip pat buvo tarp uždarytųjų ketvirtadienio vakarą, kai Raungo ugnikalnis Rytų Javos provincijoje išmetė į orą daug pelenų, pranešė Susisiekimo ministerijos atstovas J.A.Barata.

Oro uostai buvo uždaryti per patį kurortinio sezono įkarštį Balyje – hinduizmo anklave musulmoniškoje Indonezijoje, kuris kasmet pritraukia milijonus užsieniečių turistų į savo palmėmis apaugusius paplūdimius.

Padėtis gana chaotiška, – naujienų agentūrai AFP sakė Indonezijoje gyvenanti amerikietė Katie Nagar.

„Padėtis gana chaotiška“, – naujienų agentūrai AFP sakė Indonezijoje gyvenanti amerikietė Katie Nagar. Ji pasakojo atskridusi į Balio Ngurah Rai oro uosto vietinių skrydžių terminalą ir sužinojusi, kad jos skrydis į Džakartą Indonezijos oro vežėjų flagmanės „Garuda“ lėktuvu buvo atšauktas ir perkeltas į sekmadienį.

„Faktiškai šimtai žmonių yra įsikūrę ant pievelių priešais oro uostą. Šimtai žmonių laukia eilėse, kad galėtų pasikalbėti su klientų tarnyba“, – sakė AFP pašnekovė.

To oro uosto tarptautiniame terminale esantis vienas AFP reporteris sakė, kad ten įstrigę apie tūkstantis žmonių. Dalis jų mėgino gauti informacijos iš oro uosto pareigūnų, o kiti sėdėjo arba miegojo ant grindų.

Ngurah Rai oro uosto generalinis direktorius Trikora Harjo sakė, kad 230 skrydžių, iš jų 160 vietinių ir 170 tarptautinių – buvo atšaukti dėl pelenų debesies.

„Garuda“ pranešė penktadienį atšaukusi iš viso 112 skrydžių. Daugumos jų išvykimo arba atvykimo vieta buvo Balio oro uostas, bet 18 lėktuvų turėjo skristi į kitus oro uostus, kurių darbą sutrikdė pelenų debesis. Oro bendrovės „AirAsia“, „Virgin Australia“, „Jetstar“ ir „Air New Zealand“ patvirtino, kad jų skrydžiai į Balį buvo atšaukti.

Pareigūnai praeito mėnesio pabaigoje paskelbė antrojo aukščiausio lygmens pavojų, kai 3,3 km aukščio Raungo ugnikalnis pradėjo spjaudyti aukštai į orą lavą ir pelenus.

Indonezijos vyriausybės vulkanologas Surono, kuris, kaip ir daugelis indoneziečių, turi tik vardą, sakė, kad išsiveržimas tęsėsi penktadienį ir kad nuo ugnikalnio sklinda liepsnos blyksniai bei griaudėjantis dundėjimas.

Tačiau pareigūnai tikino, kad papildomų evakuacijų neprireiks, nes vietos žmonės gyvena per saugų atstumą nuo ugnikalnio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius