Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balsavimas Ispanijoje bus išbandymas taupymui nepritariančiai partijai „Podemos“

Andalūzijoje – viename skurdžiausių Ispanijos regionų – sekmadienį vyksta rinkimai, reiškiantys svarbų išbandymą taupymui nepritariančiai partijai „Podemos“, prieš Ispanijos visuotinius rinkimus, kurių baigtis yra labiausiai neprognozuojama per kelis pastaruosius dešimtmečius.
Andalūzijoje vyksta rinkimai.
Andalūzijoje vyksta rinkimai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ispanija

„Visa parengta pripildyti balsadėžes violetine spalva!“ – prasidėjus balsavimui savo „Twitter“ puslapyje paskelbė kairiojo sparno „Podemos“, paminėdama savo spalvą.

Šie rinkimai yra svarbus apšilimas partijai, kuri siekia pakartoti sąjungininkės Graikijoje „Syriza“ ir kitos iškilusios partijos – centro dešinės „Ciudadanos“ – sėkmę.

Visi nekantrauja pamatyti, ar kylančios jėgos pasieks labai gerą rezultatą. Tai bus išbandymas, – AFP sakė vienas konservatyvios Liaudies partijos, kuri šiuo metu valdo Ispaniją, narys.

„Visi nekantrauja pamatyti, ar kylančios jėgos pasieks labai gerą rezultatą. Tai bus išbandymas“, – AFP sakė vienas konservatyvios Liaudies partijos, kuri šiuo metu valdo Ispaniją, narys.

Pastarieji recesijos ir korupcijos skandalų metai Ispanijos pietuose esančią ūkių ir turistinių paplūdimių Andalūziją pavertė pagrindiniu Ispanijos naujos politinės dinamikos bandymų poligonu.

Dabar – per nacionalinių rinkimų, turinčių įvykti maždaug lapkritį, generalinę repeticiją – dvi partijos, kurios nuo 9-ojo dešimtmečio pasikeisdamos valdė Ispaniją, varžosi su dviem kylančiais protestų judėjimais.

Graikijos „Syriza“ rinkimus sausio mėnesį laimėjo kilus nepasitenkinimo bangai dėl ekonominės krizės metu įvestų apkarpymų, o tokia pati tendencija nulėmė „Podemos“ pirmavimą per apklausas Ispanijoje.

„Podemos“ gavo postūmį iš „Syriza“ pergalės, bet turėjo stabtelėti pauzei dėl įtemptų tebesitęsiančių „Syriza“ ir Europos galių kivirčų Graikijos skolos klausimu.

Andalūzijoje „visi rezultatus interpretuos (taip), tarsi tai būtų pirmasis visuotinių rinkimų ratas“, sakė Santiago de Compostela universiteto politologas Antonas Losada.

Pagrindinė opozicinė Socialistų partija, kuri Andalūzijoje valdo nuo 1982-ųjų, siekia perrinkimo ir varžosi su Liaudies partija.

Apklausos rodo, kad nė vienai iš milžinių 6,5 mln. Andalūzijos rinkėjų nesuteiks absoliučios daugumos regiono parlamente – laimėtojui gali tekti sudaryti aljansą su „Podemos“ ar „Ciudadanos“.

Andalūzija yra tarp regionų, labiausiai nukentėjusių 2008-aisiais žlugus Ispanijos būstų rinkai. Nedarbas Andalūzijoje yra didžiausias šalyje – 34,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius