Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusija iš šalies išsiuntė Švedijos ambasadorių

Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas informavo, kad Baltarusija iš šalies išsiuntė švedų ambasadorių Stefaną Erikssoną, praneša naujienų agentūra AP.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo „Twitter“ paskyroje C. Bildtas parašė, kad ambasadorius išsiųstas, nes „jis per daug padeda žmogaus teisių situacijai“. „Skandalinga“, – baisėjosi Švedijos ministras.

Anot C. Bildto, dėl to besiruošiantis atvykti Baltarusijos ambasadorius Švedijoje nebebus laukiamas. Be to, Skandinavijos valstybė jau paprašė dviejų Baltarusijos diplomatų palikti šalies teritoriją.

C. Bildtas penktadienį žurnalistams teigė, kad prezidento Aliaksandro Lukašenkos vadovaujamas režimas supyko, kai švedų ambasadorius susitiko su Baltarusijos opozicija.

Prieš kelias savaites pora Švedijos aktyvistų su lengvuoju lėktuvu neteisėtai įskrido į Baltarusijos oro erdvę ir išmetė šimtus žaislinių meškiukų su žinutėmis apie žmogaus teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius