Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija neįsileido Estijos parlamento pirmininko pavaduotojo H.Pevkuro

Estijos parlamento pirmininko pirmasis pavaduotojas ir Estijos tinklinio federacijos prezidentas Hanno Pevkuras negalėjo išvykti į Minską dalyvauti Estijos moterų tinklinio komandos rungtynėse oro uoste paaiškėjus, kad Baltarusija politikui taiko draudimą įvažiuoti į šalies teritoriją, pranešė dienraštis „Postimees“.
Hanno Pevkuras
Hanno Pevkuras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Estija

„Reikia pripažinti, kad noras būti šalia ir stebėti moterų tinklinio rinktinės žaidimą Minske baigėsi jam dar neprasidėjus, – parašė jis socialiniame tinkle. – Oro uoste paaiškėjo, kad Baltarusija man paskelbė draudimą įvažiuoti, apie kurį nebuvau informuotas ir dėl kurio manęs neįleido į lėktuvą.“

Baltarusijos tinklinio asociacija H.Pevkurui buvo atsiuntusį oficialų pakvietimą.

„Tame kvietime yra visos nuorodos ir planai, kuriuos patvirtino ir sporto ministras“, – sakė H.Pevkuras „Postimees“. Parlamento pirmininko pavaduotojas buvo patikintas, kad draudimas jam įvažiuoti (į Baltarusiją) buvo panaikintas ir kad pasienio apsauga taip pat informuota apie jo pakvietimą.

Tačiau tai nepadėjo – Estijos tinklinio federacijos prezidentas nebuvo įlaipintas į lėktuvą, pranešė „Postimees“.

„Kai kas nors įtraukiamas į juodąjį sąrašą, kaip suprantu, tas žmogus turėtų būti apie tai informuotas“, – sakė H.Pevkuras.

„Nesakykite, kad sportas ir politika nėra susiję. Baltarusijos atveju yra būtent taip – ir dar kaip!“ – pridūrė jis.

H.Pevkuras taip pat yra vienas parlamento narių, praėjusį rugpjūtį pasirašęs deklaraciją, kuria reiškiama parama demokratijai Baltarusijoje.

Baltarusijoje po rugpjūčio 9-osios prasidėjo masiniai protestai prieš šalies vadovo rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus.

„Scanpix“/AP nuotr./Aliaksandras Lukašenka
„Scanpix“/AP nuotr./Aliaksandras Lukašenka

Jo oponentai sako, kad rinkimai buvo suklastoti. Protestuotojai reikalavo A.Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių išlaisvinimo ir naujų rinkimų. Pastaruoju metu šalyje masiniai protestai virto pavienėmis protesto akcijomis.

Dėl Baltarusijoje vykstančių represijų Europos Sąjunga ir JAV yra paskelbusios sankcijų A.Lukašenkai ir virtinei su režimu susijusių pareigūnų bei verslininkų. Jiems taikomi turto įšaldymas ir vizų draudimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius