-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 30 /21:05

Protestas Minske: sulaikyta virš 140 žmonių, Vokietijos ministras pasmerkė Baltarusijos veiksmus

Baltarusijoje sekmadienį vyksta dar vienas didžiulis mitingas prieš ilgamečio šalies lyderio Aleksandro Lukašenkos valdymą. Protestai Baltarusijoje tęsiasi nuo rugpjūčio pradžios, kai vyko prezidento rinkimai ir juos, anot režimui lojalios rinkimų komisijos, triuškinamai laimėjo A.Lukašenka.
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Baltarusijos VRM: sulaikytųjų per protestą Minske skaičius pasiekė 140

21:04

Minske sekmadienį sulaikytų žmonių skaičius 18 val. vietos (ir Lietuvos) laiku pasiekė 140, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė oficiali Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovė Olga Čemodanova.

„18.00 val. duomenimis, protesto akcijos Minske metu sulaikytų asmenų skaičius pasiekė 140“, – pranešė O.Čemodanova.

Baltarusijoje jau trečią savaitę tęsiasi protestai prieš prezidento rinkimų, vykusių rugpjūčio 9 dieną, rezultatus. Nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis valstybės vadovas Aleksandras Lukašenka, einantis šias pareigas nuo 1994 metų. 

Masiškiausi protestai vyko rugpjūčio 16 ir 23 dienomis. 

Iš viso protestų metu buvo sulaikyta apie 7 tūkst. asmenų, kurių dalis jau yra paleisti.

Šaltinis: Vokietija iškvies Baltarusijos pasiuntinį dėl veiksmų prieš užsienio žurnalistus

21:04

Vokietija ketina iškviesti Baltarusijos ambasadorių pasiaiškinti, Minskui atšaukus užsienio žurnalistų, rengiančių informaciją apie su antivyriausybiniais protestais susijusią padėtį, akreditacijas, sekmadienį pranešė vyriausybės šaltinis.

„Baltarusijos ambasadorius bus iškviestas į užsienio reikalų ministeriją“, – pranešė šaltinis. 

Užsienio reikalų ministras Heiko Maasas jau pasmerkė veiksmus prieš užsienio žiniasklaidos atstovus kaip „nepriimtinus“.

Baltarusijos VRM: Minske protestuotojai apgadino milicijos automobilį

18:46

Minsko centre į nesankcionuotą opozicijos „Taikos ir nepriklausomybės žygį“ susirinkę dalyviai apgadino milicijos automobilį, savo „Telegram“ kanale pranešė oficiali Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovė Olga Čemodanova.

„Rugpjūčio 30 dieną, apie 14.40 val. (Baltarusijos ir Lietuvos laiku), prie Nepriklausomybės aikštės Minske minia žmonių užpuolė milicijos automobilį ir jį apgadino. Specialiajam transportui ir jame buvusiems pareigūnams buvo pavesti užtikrinti viešosios tvarkos apsaugą nesankcionuotų masinių renginių metu“, – pareiškė O.Čemodanova.

Oficiali VRM atstovė teigė, kad „piktadariai po ranka pasitaikiusiais objektais sudaužė priekinį automobilio stiklą, taip pat apgadino jo šonus“. 

„Šiuo metu trys asmenys sulaikyti ir nuvežti į sostinės Lenino rajono vidaus reikalų valdybos skyrių“, – pažymėjo O.Čemodanova.

Pasak jos, tarp sulaikytųjų yra futbolo treneris, gimęs 1986 metais, ir garsaus futbolo klubo sirgalių judėjimo narys, gimęs 1993 metai, o abu vyrai ne kartą buvo patraukti administracinėn atsakomybėn. 

„Apie dar vieną 1978 metais gimusį asmenį yra žinoma, kad jis anksčiau buvo teistas ir taip pat ne kartą buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn. Visi jie yra Minsko gyventojai. Vienas iš sulaikytųjų buvo apsvaigęs nuo alkoholio“, – teigė O.Čemodanova.

„Atliekamas patikrinimas, nustatomi kiti susiję asmenys. Bus atliktas teisinis sulaikytųjų veiksmų įvertinimas“, pažymėjo oficiali VRM atstovė.

Sekmadienį Minske kelios dešimtys tūkstančių žmonių susirinko į mitingą, reikalaudami šalies prezidento Aleksandro Lukašenkos atsistatydinti.

Baltarusijos VRM: per protestą Minske jau sulaikyti 125 žmonės

17:23

Dėl dalyvavimo sekmadienį Minske surengtoje nesankcionuotoje protesto akcijoje iki 16 val. vietos laiku buvo sulaikyti 125 žmonės, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė.

„Iki 16 valandos Minske sulaikyti 125 piliečiai, kurių atžvilgiu pradėtas administracinis procesas dėl dalyvavimo nesankcionuotuose masiniuose renginiuose“, – sakė atstovė.

Pasak jos, „vidaus reikalų struktūrų darbuotojai taikė būtinas tvarkos palaikymo ir visuomenės saugumo užtikrinimo priemones“, buvo „panaudota speciali technika ir specialiosios priemonės“.

Taip pat pranešta, kad Minsko Nepriklausomybės prospekte, kuriuo sekmadienį ėjo opozicijos „Taikos ir nepriklausomybės žygio“ dalyviai, atnaujintas eismas, vėl dirba visos metropoliteno stotys. Kaip pranešė „Interfax“ korespondentas, demonstrantai pasitraukė iš prospekto ir eina prie stelos „Minskas – miestas didvyris“ Nugalėtojų prospekte, kur renkasi pagrindinė protestuotojų minia.

Iš ten tūkstančiai žmonių jau pajudėjo Nepriklausomybės rūmų – prezidento Aliaksandro Lukašenkos rezidencijos Valstybinės vėliavos aikštėje – link. Rezidenciją saugo du šarvuotieji transporteriai.

Nepriklausomi ekspertai anksčiau apskaičiavo, kad „Taikos ir nepriklausomybės žygyje“ dalyvauja daugiau kaip 100 tūkst. žmonių. Panašus dalyvių skaičius buvo ir per analogišką akciją praėjusį sekmadienį.

Tuo tarpu visos Minsko metropoliteno stotys, kurios anksčiau sekmadienį buvo uždarytos dėl masinės protesto akcijos miesto centre, 15 val. 50 min. vėl buvo atvertos keleiviams, pranešė metropolitenas per savo „Telegram“ kanalą.

S.Cichanouskajos štabas paskelbė planus po valdžios perdavimo Baltarusijoje

16:44

Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja ketina atkurti 1994 metų konstituciją ir suformuoti laikinąją vyriausybę esamos pagrindu, sekmadienį naujienų agentūrą „Interfax“ informavo jos štabas.

„Kai valdžia pereis nugalėjusiai liaudžiai, bus suformuota pereinamojo [laikotarpio] vyriausybė (esamos pagrindu), bus atkurta 1994 metų konstitucija, o paskui bus sukurtos sąlygos surengti sąžiningus ir skaidrius rinkimus, kurie ir bus surengti“, – sakė štabo atstovai.

S.Cichanouskaja po rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų išvyko į Lietuvą. Jos iniciatyva Baltarusijoje buvo suformuota opozicijos Koordinacinė taryba dėl valdžios perdavimo šalyje.

Baltarusijoje jau trys savaitės vyksta protestai prieš rinkimų rezultatus. Oficialiai rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, kuris šiame poste dirba nuo 1994 metų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sviatlana Cichanouskaja
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sviatlana Cichanouskaja

Pagal CRK patvirtintus skaičius, A.Lukašenka gavo 80,1 proc., o jo pagrindinė varžovė S.Cichanouskaja – 10,12 proc. balsų. Opozicija ir Vakarų šalys tvirtina, kad rezultatai buvo suklastoti.

Opozicija šį mėnesį jau surengė dvi dideles demonstracijas bei paragino sekmadienį surengti dar vieną plataus masto protestą.

Protestuotojai reikalauja pakartotinių rinkimų. Rugpjūčio 9–11 dienomis jėgos struktūros vandens patrankomis, kurtinamosiomis granatomis, guminėmis kulkomis vaikė protesto akcijas. Per tris paras po rinkimų buvo areštuota apie 7 tūkst. žmonių, šimtai nukentėjusiųjų buvo hospitalizuoti, keli žmonės žuvo.

Opozicijos protesto Minske dalyvių skaičius auga

16:08

Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį susirinko Minsko centre į nesankcionuotą opozicijos „Taikos ir nepriklausomybės žygį“.

Kaip pranešė liudininkai, žmonės užpildė Nepriklausomybės prospekto ir Nugalėtojų prospekto šaligatvius ir važiuojamąją dalį. Papildomos žmonių kolonos eina nuo Niamihos pusės.

Daug protestuotojų juda Spalio aikštės rajone.

Daug kas atėjo su vaikais. Žmonės skanduoja „Tegyvuoja Baltarusija!“. Kolona neša 7 m ilgio opozicijos naudojamą baltos ir raudonos spalvų vėliavą ir tris Minsko automobilių gamyklos (MAZ) vėliavas.

Tuo pačiu protestuotojai praleidžia skubių tarnybų techniką. Minia važiuojamojoje dalyje prasiskiria ir praleidžia greitosios pagalbos automobilius.

To metu pirmosios protestuotojų kolonos pasiekė stelą „Minskas – miestas didvyris“, kurią supa kariškiai.

Žmonės prieina prie karių ir skanduoja: „Tu prisiekei!“

Per 360 Baltarusijos sportininkų pasirašė laišką, kuriuo smerkia suklastotus rinkimus

15:55

Baltarusijos sportininkai, tarp jų keli olimpiniai medalininkai, pasirašė atvirą laišką, kuriuo smerkia balsų klastojimą per prezidento rinkimus ir ragina surengti naują balsavimą.

363 sportininkų pasirašytą laišką šeštadienį paskelbė apie sportą rašanti interneto svetainė Tribuna.com.

Laiške rugpjūčio 9-osios rinkimai, kurių laimėtoju oficialiai buvo paskelbtas prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadinami negaliojančiais dėl balsų klastojimo ir raginama pagal tarptautinius standartus surengti naujus rinkimus.

Atkartojant opozicijos protestų judėjimo, kurio priešakyje yra buvusi kandidatė į prezidentus Sviatlana Cichanouskaja, reikalavimus, laiške raginama nutraukti milicijos smurtą ir paleisti visus politinius kalinius.

Jei prieš ką nors bus imtasi baudžiamųjų veiksmų, pasirašiusieji demonstruos solidarumą „iki pat galimo atsisakymo varžytis už nacionalinę rinktinę“, sakoma laiške.

Tarp pasirašiusių olimpinių medalininkų yra akrobatinio slidinėjimo auksą pelniusi Hana Huskova, dukart sidabrą iškovojusi plaukikė Aliaksandra Herasimenia ir ritminės gimnastikos sidabro medalį turinti Ana Glazkova.

Laišką taip pat pasirašė Minsko futbolo klubo „Dynama“ žaidėjas Iharis Šytavas, nacionalinės akrobatinio slidinėjimo rinktinės vyriausiasis treneris Mikalajus Kazeka, kai kurie esami ar buvę įvairių sporto šakų, įskaitant tinklinį, penkiakovę ir plaukimą, nacionalinių rinktinių nariai.

Komentatoriai atkreipė dėmesį, kad tarp pasirašiusiųjų nėra pačių ryškiausių sporto žvaigždžių, įskaitant keturiskart olimpinę biatlono čempionę Darją Domračavą, kuri žinute instagrame pasmerkė smurtą, ir A. Lukašenkos mėgstamiausio sporto – ledo ritulio – atstovų.

Minsko centre prasidėjo sulaikymai – liudininkai

15:54

Baltarusijos jėgos struktūrų pareigūnai sekmadienį pradėjo protestuotojų sulaikymus Minsko centre, praneša liudininkai ir vietos žiniasklaida.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, „Taikos ir nepriklausomybės žygio“ dalyviai pradėjo rinktis prie Minsko viešbučio Nepriklausomybės prospekte. Tačiau prie jų privažiavo šeši furgonai sulaikytiesiems vežti ir milicija ėmė sulaikyti žmones.

Pati Nepriklausomybės aikštė buvo uždaryta.

Areštai vyksta protestuotojams šaukiant „Gėda!“ ir pro šalį važiuojančių automobilių vairuotojams spaudžiant garso signalus.

Furgonai sulaikytiesiems vežti greitai užpildomi žmonėmis ir skubiai išvažiuoja iš aikštės.

Kiek vėliau žmonių, kurie šaukė „Tai mūsų miestas!“, kolona patraukė nuo Minsko viešbučio Spalio aikštės link.

Kaip pranešė portalas tut.by, priešais KGB pastatą sustojo mikroautobusas. Žmonėms civiliais drabužiais bandant sulaikyti kelis vaikinus, kilo susistumdymas. Protestuotojai reikalavo paleisti vaikinus, ėmė siūbuoti mikroautobusą ir šaukti „Išleisk!“.

Toliau eismas prospektu link Spalio aikštės yra užblokuotas.

Protestuotojai skanduoja: „Išeik!“

Aplink Nepriklausomybės aikštę sustiprintos saugumo priemonės, pasitelktos didelės milicijos pajėgos.

Liudininkai praneša, kad į aplinkines gatves suvažiuoja vis daugiau OMON'o sunkvežimių. 

Taip pat sustiprintas prezidento administracijos saugumas.

Tuo metu Nepriklausomybės prospekte, žiniasklaidos duomenimis, jau susirinko keli tūkstančiai žmonių. Daug žmonių yra ir Karlo Markso gatvėje, kur taip pat blokuotas judėjimas, jėgos struktūrų pareigūnai neleidžia demonstrantų prezidento administracijos link.

Šiuo metu protestuotojų kolona juda prospekto važiuojamąja dalimi ir šaligatviais Spalio aikštės link.

Eismui uždarytu Nepriklausomybės prospektu pasitikti protestuotojų važiuoja specialioji technika, įskaitant vandens patrankas, taip pat sustiprintos OMON'o grupės su skydais ir guminėmis lazdomis.

Sunkvežimiai su jėgos struktūrų darbuotojais stoja Dzeržinskio skvere priešais KGB pastatą. Visus kiemus šalia prospekto uždarė kariškiai.

OMON'ui pasirodžius Lenino gatvėje žmonės išsiskirstė po gretimus kiemus.

Pirmieji pranešimai apie sulaikymus

14:24

Prie viešbučio „Minsk“ pradėti pirmi protesto dalyvių sulaikymai, pranešė naujienų portalas naviny.by.

Sulaikomi žmonės sodinami į atvykusius šešis teisėsaugos pareigūnų mikroautobusus.

Netoli šios vietos liko stovėti protestuotojai, šaukiantys „Gėda“ ir raginantys į mikroautobusą pasodinti patį A.Lukašenką.

Kelis vaikinus bandė sulaikyti ir pareigūnai, pasistatę mikroautobusą priešais KGB pastatą. Šis pareigūnai vilkėjo civiliais rūbais.

Atėję į pagalbą protestuotojai ėmė sūpuoti mikroautobusą šaukdami „Paleisk!“. ir „Provokacija“.

Tut.by taip pat praneša, kad nusileidimą į Komsomolskajos gatvę Minske saugumo pajėgos užstojo skydais. Lenino gatvę taip pat užtvėrė OMON pareigūnai.

Į Minsko centrą vežama specialioji technika, užtverta Nepriklausomybės aikštė

11:35 Atnaujinta 13:11

Artėjant dar vienam protestui prieš rinkimų klastojimą, į Minsko centrą sekmadienį atgabenta specialiosios technikos, furgonų sulaikytiesiems vežti, o Nepriklausomybės aikštė aptverta metalinėmis užtvaromis, pranešė liudininkai ir baltarusių „Telegram“ kanalai.

Netoli Nepriklausomybės aikštės vyksta nedidelė akcija. Kaip pranešė „Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL), merginos tautiniais kostiumais skambant baltarusiškoms dainoms „išrideno moliūgus“ – pagal baltarusių liaudies paprotį dėl to, kaip pasitikti nepageidaujamą jaunikį.

Tuo metu prie stelos „Minskas – miestas didvyris“ buvo dislokuoti keli kariniai daliniai.

Išvakarėse Baltarusijos sostinėje vyko Moterų solidarumo maršas. Žiniasklaidos vertinimu, apie 5 val. trukusioje akcijoje dalyvavo maždaug 10 tūkst. žmonių, pranešta apie sulaikymus. Baltarusijos vidaus reikalų ministerija nurodė, kad dalyvių buvo iki 4 tūkstančių.

Baltarusijoje jau trys savaitės tęsiasi masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Oficialiai rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, kuris šiame poste dirba nuo 1994 metų.

Pagal CRK patvirtintus skaičius, A.Lukašenka gavo 80,1 proc., o jo pagrindinė varžovė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc. balsų. Opozicija ir Vakarų šalys tvirtina, kad rezultatai buvo suklastoti.

Opozicija šį mėnesį jau surengė dvi dideles demonstracijas bei paragino sekmadienį surengti dar vieną plataus masto protestą.

Protestuotojai reikalauja pakartotinių rinkimų. Rugpjūčio 9–11 dienomis jėgos struktūros vandens patrankomis, kurtinamosiomis granatomis, guminėmis kulkomis vaikė protesto akcijas. Per tris paras po rinkimų buvo areštuota apie 7 tūkst. žmonių, šimtai nukentėjusiųjų buvo hospitalizuoti, keli žmonės žuvo.

Baltarusijos opozicija rugpjūčio viduryje suformavo Koordinacinę tarybą valdžiai pakartotiniais prezidento rinkimais perduoti.

Paskutinis atnaujinimas 2020-08-30 11:35

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, kuris yra valdžioje nuo 1994 metų, susiduria su precedento neturinčiais protestais nuo ginčijamų rugpjūčio 9-osios rinkimų, kuriuos jis tvirtina laimėjęs su 80 proc. balsų.

Opozicija atmetė oficialius rezultatus kaip suklastotus ir šį mėnesį jau surengė dvi dideles demonstracijas bei paragino sekmadienį surengti dar vieną plataus masto protestą.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Anatolijus Glazas sakė, kad sprendimas atšaukti žurnalistų akreditacijas buvo priimtas atsižvelgus į Baltarusijos kovos su terorizmu padalinio rekomendacijas.

Jis nenurodė, kiek žurnalistų paveikė šis sprendimas, tačiau užsienio žiniasklaidos priemonės, įskaitant BBC, „Reuters“ ir „Laisvosios Europos radiją/Laisvės radiją“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL), pranešė apie kelių jų žurnalistų akreditacijų atšaukimą.

BBC atstovas spaudai patvirtino, kad dviem transliuotojo žurnalistams, dirbantiems jo Rusijos tarnybai Minske, buvo panaikintos akreditacijos ir kad sprendimas įsigaliojo iškart.

„Kuo griežčiausiai smerkiame šį nepriklausomos žurnalistikos užgniaužimą. Raginame Baltarusijos valdžią atšaukti šį sprendimą ir leisti mūsų žurnalistams toliau dirbti savo darbą“, – sakė BBC.

AFP dirbančių baltarusių žurnalistų akreditacijos irgi buvo atšauktos.

„Nebuvo pateikta jokio paaiškinimo, o mes nežinome jokios priežasties, kodėl spaudos darbuotojų akreditacijos turėtų būti atšauktos“, – sakė AFP pasaulio naujienų direktorius Philas Chetwyndas.

„Raginame valdžios institucijas atnaujinti jų akreditacijas, kad jie galėtų toliau nepriklausomai ir nešališkai skelbti apie faktus Baltarusijoje“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūra AP savo ruožtu pranešė, kad du jos Maskvoje įsikūrę žurnalistai, rašę apie įvykius Baltarusijoje, šeštadienį buvo deportuoti į Rusiją, o jos Baltarusijos žurnalistų akreditacijos buvo panaikintos

„AP ragina Baltarusijos vyriausybę grąžinti nepriklausomų žurnalistų akreditacijas ir leisti jiems toliau pranešti pasauliui faktus, kas vyksta Baltarusijoje“, – sakė AP santykių su žiniasklaida direktorė Lauren Easton.

„Baltarusijos žmonės jau nebebijo“

Į Lietuvą pasitraukusi buvusi Baltarusijos opozicijos kandidatė prezidento rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja pareiškė, kad šalies valdžios sprendimas panaikinti užsienio žurnalistų akreditacijas yra dar vienas ženklas, jog A.Lukašenkos režimas yra „morališkai bankrutavęs“.

„Mane labai neramina naujienos iš Minsko apie tai, kad režimas atšaukinėja vakarietiškos žiniasklaidos akreditacijas ir išvaro žurnalistus iš Baltarusijos“, – šeštadienį išplatintame pranešime teigė S.Cichanouskaja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sviatlana Cichanouskaja
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sviatlana Cichanouskaja

„Jei tai yra tiesa, tai yra dar vienas ženklas, kad šis režimas yra morališkai bankrutavęs, ir vienintelis būdas, kaip jis bandys išsilaikyti valdžioje, yra baimės kurstymas ir gąsdinimas“, – sakė ji.

Pagrindinės A.Lukašenkos oponentės prezidento rinkimuose teigimu, „ši taktika nesuveiks“.

„Baltarusijos žmonės jau nebebijo. Mes laimėsime. Tamsiausia valanda visada būna prieš aušrą“, – pareiškė S.Cichanouskaja.

JAV ambasada Minske taip pat pasmerkė veiksmus prieš žurnalistus.

„Mes palaikome Baltarusijos žmones, siekiančius demokratinės, klestinčios ateities, ir palaikome jų raginimą Baltarusijos vyriausybei vykdyti demokratines reformas ir gerbti žmogaus teises“, – sakoma pareiškime.

Prezidento rinkimų rezultatus atmetė Europos Sąjunga, kuri rengia sankcijas aukštiems Baltarusijos pareigūnams ir paragino A.Lukašenką užmegzti dialogą su opozicija.

VIDEO: Link Minsko centro, kur būriavosi dešimtys tūkstančių protestuotojų, sekmadienį pajudėjo šarvuota karinė technika

65-erių A.Lukašenka savo ruožtu atsisako nusileisti ir sako, kad Vakarai planuoja jį nuversti.

Smurtinį milicijos susidorojimą su protestuotojais pasmerkė teisių grupės ir Vakarų lyderiai.

Mažiausiai keturi žmonės žuvo ir šimtai buvo sužeisti, o beveik 7 000 protestuotojų buvo sulaikyti.

Po rinkimų trumpam buvo sulaikyti keli Baltarusijoje dirbantys žurnalistai.

VIDEO: Baltarusių protestuotojus OMON pareigūnai apsupo tylos minutės metu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius