-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija ratifikavo visus muitų sąjungos su Rusija susitarimus, tikina prezidentas A.Lukašenka

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad jo šalis yra ratifikavusi visus muitų sąjungos su Rusija susitarimus, tarp jų Muitų kodeksą.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iki šios dienos esame ratifikavę visus susitarimus, susijusius su Muitų sąjunga. Mes ratifikavome Muitų kodeksą; šiandien esame toje pačioje koordinačių sistemoje, kaip ir jie (Rusija)“, – Baltarusijos lyderis sakė žurnalistams Minske.

„Tačiau jie (Rusija) to nežino. Duodu jums garantiją, kad nežino – priešingu atveju nebūtų tų plepalų per televiziją“, – pabrėžė A.Lukašenka, kurio šalis pastaruoju metu yra įsivėlusi į ginčą su Maskva dėl dujų tiekimo.

„Nesijaudinkit – jų (Rusijos) reikalas kalbėti; jiems blynų norisi, dešros norisi ir tikriausiai sviesto“, – šmaikštavo prezidentas, akivaizdžiai komentuodamas ankstesnius Rusijos vadovo Dmitrijaus Medvedevo pareiškimus, kad Minskas negali atsiskaityti už gautas dujas prekėmis.

Pasak A.Lukašenkos, dėl šios priežasties Maskva nusprendė, „kad atėjo laikas kalbėti apie kažkokius laiškus“, turėdamas omenyje Rusijos politikams išsiuntinėtus ankstesnius savo laiškus, susijusius su dvišaliu ginču dėl dujų.

„Tačiau juk tai ne slapti, o atviri, tiesūs laiškai, – pabrėžė jis. – Kai mums bus atidaryta Rusijos informacinė erdvė kaip jiems atvira Baltarusijos, tada laiškų nebus.“

„Pastaruoju metu stebėjome baisų melą dėl to, kas dedasi su šia skola. Niekas nepasakė, kad „Gazprom“ mums skolinga daugiau – jie juk niekur nepasakė“, – piktinosi Baltarusijos vadovas.

Pasak A.Lukašenkos, „jie (Rusija) šiurkščiai falsifikuoja – klaidinančiai, tačiau profesionaliai – apkarpo visus mūsų pasisakymus ir vaizduoja mus idiotais.“

„Ką, jie nori, kad tylėčiau?“ – klausė šalies vadovas.

„Kritiškais laikotarpiais visada informuodavome svarbiausius Rusijos politinius veikėjus, kas dedasi. Jie gauna vienašališką informaciją, todėl aš juos apie tai informavau“, – aiškino A.Lukašenka.

„Turiu jums pasakyti, kad mes nė per nago juodymą, nė pusės žingsnio, nė milimetro neatsiliekame Muitų sąjungoje nei nuo Rusijos, nei nuo Kazachstano“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius