-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baltarusija stabdo dialogą su ES žmogaus teisių klausimais

Baltarusija nemato prasmės tęsti dialogą su Europos Sąjunga dėl žmogaus teisių, antradienį pareiškė užsienio reikalų ministras Vladzimiras Makejus.
Vladimiras Makėjus
Vladzimiras Makėjus / „Scanpix“ nuotr.

„Nebematome prasmės tęsti dialogą su Europos Sąjunga žmogaus teisių klausimais“, – sakė jis valstybinės televizijos „Belarus 1“ eteryje.

Pasak V.Makejaus, dialogas pristabdomas, kol „Europos Sąjunga nuspręs pakeisti Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko bei Europos investicijų banko, kurie šiame etape priėmė sprendimą įšaldyti bendradarbiavimo su Baltarusija programas, politiką“.

Ministras sakė, kad ES ir kitos šalys bando kritikuoti Baltarusiją „žmogaus teisių, demokratijos klausimais“.

„Visa tai absoliučiai dirbtinai politizuota. Matome tai Jungtinių Tautų žmogaus teisių taryboje ir virtinėje kitų organizacijų“, – kalbėjo V.Makejus.

Anot jo, Baltarusija pasirengusi adekvačiai reaguoti į sankcijas. Ministras sakė, kad tarp konkrečių žingsnių – asmenų, kurių atžvilgiu taikomos sankcijos, sąrašų išplėtimas, taip pat Baltarusijos ir ES koordinacinės grupės veiklos pristabdymas.

„Visos šios priemonės tėra reakcija į tuos provokuojančius, destruktyvius žingsnius, kurių Baltarusijos atžvilgiu ėmėsi mūsų europiniai partneriai“, – sakė V.Makejus.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

ES dėl rinkimų klastojimo ir smurto prieš protestuotojus jau taiko sankcijas daugiau kaip pusšimčiui Minsko režimo pareigūnų, tarp jų A.Lukašenkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius