Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje įmonės verčiamos pirkti svogūnus ir jais mokėti atlyginimą

Dėl ekonomikos krizės Baltarusijos valdžia verčia komercines organizacijas iš žemės ūkio įmonių pirkti svogūnus ir juos dalyti darbuotojams vietoj uždarbio.
Svogūnai
Svogūnai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Gomelio srities Bragino rajono ykdomasis komitetas įpareigojo 52 vietos įmones supirkti svogūnus iš žemės ūkio bendrovės „Braginka“ ir išdalyti juos po 10 kilogramų kiekvienam darbuotojui, praneša „Chartija'97“, remdamasi Laisvės radijo baltarusių tarnybos pranešimais.

Pavedime, kurį pasirašė pirmasis rajono Vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojas Valentinas Chmelionokas, teigiama, kad tokių priemonių imtasi „dėl rinkos svogūnų pardavimui trūkumo“.

V.Chmelionokas pareiškė, kad tokiu pavedimu siekiama vietos gyventojus aprūpinti pigiomis daržovėmis. „Minske arba Gomelyje kiek kainuoja svogūnai? Pusantro tūkstančio. O mes siūlome po 400 rublių už kilogramą“, – sakė jis laikraščiui „Komsomolskaja pravda“.

Pirmasis Vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojas taip pat paaiškino, kad pavedimu rekomenduojama, o ne įpareigojama, o surašant dokumentą įvelta klaida (dokumento tekste parašyta „įpareigoju“).

Sausį Laisvės radijo baltarusių tarnyba pranešė apie panašų incidentą Oršoje – ten vietos mėsos kombinato darbuotojams atlyginimą išmokėjo konservais. Kiekvienas gamyklos darbuotojas gavo tris dėžutes konservų. Tie, kas pasipiktino tokiu atlyginimo mokėjimo būdu, sulaukė grasinimų, kad bus atleisti iš darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius