-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje teisiami akcijos per Nepriklausomybės dieną dalyviai

Baltarusijoje prasideda sekmadienį, liepos 3 dieną, Minske ir kituose miestuose sulaikytų žmonių teismo procesai, – praneša teisių gynimo centras „Vesna 96“.
Paradas Minske
Paradas Minske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis teisių gynėjų turima informacija, jie bus teisiami už smulkų chuliganizmą, kaip ir ankstesnių tylaus protesto akcijų dalyviai (visi sulaikytieji kaltinami necenzūrinių žodžių vartojimu).

Minske ir Gardine, kur sulaikyta daugiausiai žmonių, teismai prasidės antrojoje dienos pusėje.

Iš viso, teisių gynėjų duomenimis, per tylaus protesto akcijas Baltarusijoje buvo sulaikyti maždaug 300 žmonių, iš jų maždaug 200 Minske.

„Tinkliniai revoliucionieriai“ žada, kad protesto akcijos Baltarusijoje nesibaigs

„Revoliucijos per socialinius tinklus“ organizatoriai teigia, kad „tylios“ protesto akcijos Baltarusijoje bus tęsiamos nepaisant griežtų valdžios veiksmų.

„Mes nesustosime, akcijos bus rengiamos esant bet kokioms sąlygoms. Represijų etapas bus nueitas. Formuojasi baltarusių savimonė. Netrukus keliasdešimt tūkstančių žmonių liausis bijoję. Proceso jau nesustabdysite“, – sakoma atvirame „Revoliucijos per socialinius tinklus“ laiške prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai.

Tai nesustabdys taikių protesto akcijų. Mes kovojame ne dėl dešros gabalo ir 20 dolerių priedo, o už laisvę, sakoma kreipimesi.

„Tinkliniai revoliucionieriai“ pažymi, kad jau kelios savaitės iš eilės asmenys, kuriems suteikti nežinia kokie įgaliojimai, nepateikdami dokumentų, pažeisdami konstituciją ir kitus įstatymus, muša piliečius, ramiai vaikštinėjančius savo miestų gatvėse.

„Kodėl nieko nesiima prokuratūra ir milicija? Kodėl nieko nedaroma, kad būtų apsaugota taikių piliečių ramybė?“, – klausiama atvirame laiške.

„Revoliucijos per socialinius tinklus“ vertinimu, jėgos struktūrų atstovų, apsirengusių civiliniais drabužiais, veiksmus galima vertinti tik kaip „taikių piliečių mušimą, jų turto gadinimą“.

Atviro laiško autoriai teigia, kad nuobaudos, įkalinimas, darbo netekimas niekaip nekeičia žmonių likimo.

„Tai nesustabdys taikių protesto akcijų. Mes kovojame ne dėl dešros gabalo ir 20 dolerių priedo, o už laisvę“, – sakoma kreipimesi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius