Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos muziejui nebereikia Vytauto ir Jogailos: valdovus pašalino iš ekspozicijos

Kaip rašo nashaniva.com, Baltarusijos nacionalinis istorijos muziejus Minske pakeitė ekspoziciją – joje neliko Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto ir Lenkijos karaliaus Jogailos skulptūrų, čia stovėjusių nuo 2011 metų. Portalo teigimu, taip padaryta po skundo, kuriame piktintasi, kodėl eksponuojami „lenkų okupantai“.
Jogailos ir Vytauto skulptūros muziejuje Minske
Jogailos ir Vytauto skulptūros muziejuje Minske / histmuseum.by nuotr.

Taip pat skelbiama, kad iki metų pabaigos muziejaus ekspoziciją apie bajoriją gali pakeisti paroda apie Rusijos imperiją.

Nashaniva.com rašo, kad, šaltinių kultūros sluoksniuose teigimu, muziejų pasiekusio skundo pagrindinė mintis buvusi tokia: „Ką tie lenkų okupantai čia veikia?“

Vytauto ir Jogailos skulptūros stovėjo ekspozicijoje, skirtoje bajorijai, tai heraldikos skyrius. Esą būtent minėtą ekspozicijos dalį ir ketinama pašalinti.

Muziejus portalą informavo, kad vietoj Vytauto ir Jogailos skulptūrų eksponuojama Krėvos pilies maketas.

Portalo atstovai susisiekė su muziejumi ir prisistatė eiliniais lankytojais. Tada muziejaus darbuotojai jiems atsakė, kad gali būti, jog dalis heraldikos ekspozicijos bus pakeista kažkuo, kas susiję su Rusija, tačiau esą tiksliai jie to nežino.

Lietuvos ir Lenkijos valdovų skulptūros muziejuje stovėjo nuo 2011 metų. Jas sukūrė dailininkai Pavelas Lukas ir Juris Piskunas.

Vytauto veidas atkurtas remiantis atvaizdu kunigaikščio asmeniniame antspaude. Jogailos skulptūra kurta remiantis jo antkapiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius