Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenkai iššūkį metanti T.Karatkevič: „Rusija švaisto resursus, kad grįžtų į praeitį“

Antrojoje Vilniuje vykstančios Rytų partnerystės konferencijos dalyje aptariama Rusijos įtaka Europos Sąjungos Rytų partnerystės programai.
Konferencija
Konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Baltarusijos problemų sprendimai daromi Minske, o ne Briuselyje, Vilniuje ar kitur“, – teigė Baltarusijos opozicijos atstovas Anatolijus Liabedzka. „Norėdami padėti mano šaliai europiečiai turi padėti Ukrainai“, – pridūrė jis.

„Iš rytų pas mus eina putinizacija, o iš kitos pusės – azerbaidžanizacija. Matome, kad Vakaruose formuojasi pragmatikų frakcija, kuri mano, kad su Aliaksandru Lukašenka galima užsiimti ekonominiais reikalais, neužsimenant apie kitas problemas. Panašiai, kaip daroma Azerbaidžane“, – palygino A.Liabedzka.

„Neturime leisti legitimizuoti A.Lukašenkos prezidento rinkimų kampanijos. Jis nebėra laikomas paskutiniu Europos diktatoriumi. Kai kurie net kalba, kad jis – Baltarusijos suverenumo garantas. Nesąmonė. Jam Baltarusija – instrumentas jo gerovei“, – teigė A.Liabedzka.

„Mes pralaimime informacinį karą ir Putinui, ir Lukašenkai. Baltarusis įsijungia televizorių ir mato, kaip Lukašenka geria kavą su Angela Merkel, kaip spaudžia ranką Prancūzijos lyderiui Francois Hollande'ui“, – pasakojo Baltarusijos opozicijos atstovas.

„Geriau investuoti į demokratiją Baltarusijoje, o ne į neprognozuojamą režimą, kurį valdo A.Lukašenka“, – darė išvadą A.Liabedzka.

Kandidatė į Baltarusijos prezidento postą T.Karatkevič: „Aš atstovauju demokratinėms jėgoms“

„Surinkome jau 120 tūkstančių parašių dėl įvairių svarbių klausimų – medicinos reformos, socialinių reformų ir kitų“, – teigė opozicijos kandidatė į Baltarusijos prezidento postą Tatjana Karatkevič, pridurdama, kad demokratiniai pasikeitimai jos šalyje yra galimi.

Mes sujungiame jėgas, kurios nori taikių permainų. Su mumis reikia kalbėtis, – tvirtino T.Karatkevič.

„Mes sujungiame jėgas, kurios nori taikių permainų. Su mumis reikia kalbėtis“, – tvirtino T.Karatkevič.

„Mūsų kaimynai švaisto visus savo resursus, kad sugrąžintų praeitį“, – darė išvadą ji, pridurdama, kad tai pinigai, leidžiami deeuropeizacijai. „Jie nori kontroliuoti mūsų ekonomiką ir mūsų sprendimus“, – teigė ji.

„Stengiamės, kad Baltarusijoje būtų daugiau Europos. Reikia atsakyti į klausimą, kas mus gins, jei sulauksime agresijos?“, – retoriškai klausė Baltarusijos opozicijos kandidatė į prezidento postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius