Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos opozicionieriai prašo Aliaksandro Lukašenkos administraciją paleisti į laisvę teisių gynėją Alesių Beliackį

Baltarusijos opozicijos atstovai perdavė į prezidento administraciją peticiją atliekančiam bausmę teisių gynėjui Alesiui Beliackiui ginti.
Alesius Beliackis teismo salėje
Alesius Beliackis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Peticija Beliackiui ginti šiandien perduota į prezidento administracijos priimamąjį“, – pranešė agentūrai „Interfax“ penktadienį neužregistruotas Baltarusijoje teisių gynimo centras „Vesna“, kurio vadovas yra A.Beliackis.

„Mes manome, kad teisių gynėjas nuteistas neteisėtai, tai yra susiję su jo teisių gynimo veikla. A.Beliackio areštas – daug metų vykdomos kryptingos Baltarusijos valdžios politikos prieš šalies teisių gynimo ir visuomenines organizacijas išdava“, – sakoma peticijoje.

Peticijos autoriai taip pat reikalauja nutraukti spaudimą šalies pilietinės visuomenės atstovams ir liautis juos persekioti, taip pat suderinti Baltarusijos įstatymus su tarptautiniais reikalavimais žmogaus teisių gynimo srityje.

Šią peticiją pasirašė Baltarusijos Helsinkio komiteto pirmininkas Olegas Gulakas, judėjimo „Už Laisvę“ lyderis, buvęs kandidatas į Baltarusijos prezidentus Aleksandras Milinkevičius, Baltarusijos žurnalistų asociacijos vadovo pavaduotojas Andrejus Bastunecas.

2011 metų rudenį Minsko Pervomaiskio rajono teismas skyrė A.Beliackiui ketverių su puse metų laisvės atėmimo bausmę, pripažinęs kaltu už pajamų slėpimą itin stambiu mastu.

Byla dėl mokesčių slėpimo A.Beliackiui iškelta gavus duomenų iš Lietuvos ir Lenkijos apie jo bankines sąskaitas.

Šiandien sukanka vieneri metai, nuo A.Beliackio sulaikymo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius