-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos opozicionieriaus Anatolijaus Lebedkos nuomone, galbūt yra sudaryti sąrašai opozicionierių, kuriuos ketinama tardyti

Baltarusijos Jungtinės piliečių partijos pirmininkas Anatolijus Lebedka neatmeta galimybės, kad respublikos teisėsaugos institucijose yra sąrašai opozicionierių, kurie bus apklausti dėl pareiškimų apie sprogimą Minsko metropolitene.
Aliaksandas Lukašenka
Aliaksandas Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Manęs kol kas niekas „nespaudė“, tokiam spaudimui turėta pusketvirto mėnesio, kai aš buvau Valstybės saugumo komiteto tardymo izoliatoriuje. Tikiuosi, kad šįkart aš į tą sąrašą (asmenų, kurie bus apklausti) nepateksiu“, – pareiškė A.Lebedka agentūrai „Interfax“ penktadienį.

Opozicionierius pabrėžė, jog „maišelio su daiktais dar neiškroviau, šis mano krepšys sudėtas, kaip buvo, su daiktais – šilti daiktai, megztinis, kojinės – viskas paruošta bet kuriam atvejui“.

„Kažkas (iš opozicijos) laukia (iškvietimo į apklausą), aš pasirengęs viskam. Na, pašauks į prokuratūrą – nueisiu, ne pirmą kartą duodu parodymus. Aš kažkaip dėl to ne labai jaudinuosi“, – pridūrė agentūros pašnekovas.

Jis pabrėžė, kad stengiasi iki teismo (byloje dėl riaušių 2010 metų gruodžio 19 dieną) „dirbti, o ne pasiduoti kažkokiam laukimui, kada manęs ateis“.

Kalbėdamas apie galimus padarinius opozicijai, turint omenyje šalies prezidento pareiškimą apie apklausas po teroro akto Minsko metropolitene, A.Lebedka sakė: „Pas mus tokia sistema: kažkas iš viršaus pasakys, o apačioje jau pradeda veikti. Nesistebiu, jeigu sąrašai tų, su kuriais reikia pasikalbėti, jau sudaryti kiekvienoje jėgos struktūroje. Ar kalbėsis – tai kitas reikalas“.

Kaip jau pranešta, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pavedė apklausti kai kuriuos opozicinius politikus dėl jų pareiškimų apie teroro aktą Minsko metropolitene.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius